Türkiye Geneli Konutların Metrekare Satılık Fiyatları Ortalama 2 Bin 350 TL

Türkiye geneli konut fiyatlarına dair yapılan bir araştırmaya göre, konutların ortalama metrekare satış fiyatları 2 bin 350 TL seviyesinde.
Türkiye Geneli Konutların Metrekare Satılık Fiyatları Ortalama 2 Bin 350 TL

Türkiye geneli konut fiyatlarına dair yapılan bir araştırmaya göre, konutların ortalama metrekare satış fiyatları 2 bin 350 TL seviyesinde. Araştırma sonuçlarına göre ayrıca konutların geri dönüşüm, amortisman süreleri ise 21 yıl.

Türkiye'de konut sektörüne ilişkin yapılan son değerlendirmelerden bir tanesi de konutların ortalama değerleri ile yatırım amaçlı yapılan konutların ortalama amortisman değerleri üzerinde oldu. İşte hem yurt geneli ortalama fiyatlar hemde illere göre değerlendirmeler.



KONUTLARIN ORTALAMA METREKARE FİYATLARI



Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye geneli konut satış rakamlarına ve amortisman sürelerine ilişkin bilgiler verdi. Özelmacılıklı konuşmasında Türkiye'de yatırım amaçlı alınan bir konutun amortisman süresinin 21 yıl olduğunu söyledi.



Ülke genelinde tüm konut satış rakamlarıyla oluşan değere göre ise; Türkiye'de bir konutun ortalama metrekare fiyatı 2 bin 350 TL seviyesinde.



Konut sektörüne ilişkin değerlendirmelerine il bazlı olarak devam eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, amortisman süreci en kısa ve en uzun şehirlere ilişkin “Konutlarda ülkemizde ortalama amortisman süresi ise yaklaşık 21 yıl. En düşük amortisman süresi 16 yıl ile Şanlıurfa, Kilis ve Edirne gerçekleşirken, Mersin, Kütahya, Kars ve Ankara’da bu süre 17 yıl seviyesinde. En yüksek amortisman süreleri ise 29 yıl ile Aksaray, 28 yıl ile Kayseri ve Kastamonu iken 26 yıl ile Artvin, Kırşehir, Bartın, Niğde ve Gümüşhane’de. 3 Büyükşehir’den Ankara’da amortisman süresi 17,5 yıl iken, İstanbul’da 18 yıl, İzmir’de ise 21 yıl” açıklamasında bulundu.



Emlak365.com