Türkiye'de 2,5 Milyon Kişinin Enerji İhtiyacını Karşılayacak Olan Yusufeli Barajı'nda İnşaat Hızla Devam Ediyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı tamamlandığında kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak.
Türkiye'de 2,5 Milyon Kişinin Enerji İhtiyacını Karşılayacak Olan Yusufeli Barajı'nda İnşaat Hızla Devam Ediyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı tamamlandığında kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak. HES inşaatı hızlı bir şekilde devam ederken projenin 4 Nisan 2021'de tamamlanması ve burada üretilen elektrik ile 2,5 milyon kişinin enerji ihtiyacının karşılanması bekleniyor.

Türkiye'nin vizyon projelerinden birisi olarak gösterilen ve Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı ile alakalı olarak Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü bilgi verdi. Artvin'in 70 kilometre güneyinde ve Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen baraj inşaatı tamamlandığında Türkiye'nin elektrik üretimine büyük bir katkı sunacak.



DSİ YUSUFELİ BARAJI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTI



DSİ tarafından verilen bilgilere göre finansmanı tamamen Türkiye'nin kendi kaynaklarından sağlanan ve Türk mühendisler tarafından inşa edilen Yusufeli barajı'nın kurulu gücü 558 megavat olacak. Yusufeli Barajı faaliyete geçtikten sonra burada yılda 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üretimi gerçekleştirilecek.



Büyüklüğü ile dikkatleri çeken Yusufeli Barajı'nda depolanacak olan 2 milyar 130 milyon metreküplük su miktarı ile İstanbul'un iki yıllık su ihtiyacı karşılanabiliyor. Ayrıca Yusufeli Barajı'nın ve HES'in faaliyete geçmesinin ardından Türkiye'nin hidroelektrik enerji üretim kapasitesi yüzde 2 artmış olacak.



2,5 MİLYON KİŞİNİN ELEKTRİĞİ BURADAN KARŞILANACAK



Ayrıca Yusufeli Barajı havzada bulunan diğer barajların elektrik üretimlerine de yüzde 10'luk bir katkı sağlayacak. Türkiye'de 2,5 milyon kişinin enerji ihtiyacı bu barajdan sağlanacak.



100 katlı bir gökdelen yüksekliğinde olacak olan Yusufeli Barajı Eyfel Kulesi'nin boyundan sadece 25 metre kısa olacak. Baraj inşaatında kullanılan 4 milyon metreküp beton ile her biri 120 metrekare genişliğinde 5 katlı 10 bin konut inşa edilebilirdi. 7 yılda maliyetini karşılayacak olan Yusufeli Barajı tam kapasite ile faaliyete geçtikten sonra ülke ekonomisine yılda 1,5 milyar TK katkı verecek.



Emlak365.com