Türkiye'de Belediyelerden Daha Fazla Bütçeye Ve Nüfusa Sahip Siteler Var!

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan siteler ve benzeri yerleşim merkezlerinde yönetim hizmeti sunan Timtaş Yönetim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada Türkiye'de bazı sitelerin mevcut yapısının belediyelerden daha güçlü bir konumda bulunduğunu söyledi.
Türkiye'de Belediyelerden Daha Fazla Bütçeye Ve Nüfusa Sahip Siteler Var!

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan siteler ve benzeri yerleşim merkezlerinde yönetim hizmeti sunan Timtaş Yönetim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada Türkiye'de bazı sitelerin mevcut yapısının belediyelerden daha güçlü bir konumda bulunduğunu söyledi. Mehmet Akay bazı sitelerin hem nüfus hem de bütçe olarak belediyelerin önüne geçtiğini belirtti.

Türkiye'de büyük sitelerde yönetim hizmeti veren Timtaş Yönetim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, ülke genelinde bulunan sitelerin belediyeler ile yarışacak konumda bulunduğunu söyledi. Hem nüfus hem de bütçe olarak ilerleme kaydeden sitelerin profesyonellerce yönetilmesi gerektiğini söyleyen Akay bu anlamda Türkiye'de büyük bir değişim yaşandığını belirtti.



BÜYÜK SİTELERİ PROFESYONELLER YÖNETMELİ



Apartmanların yerini artık daha büyük yapılar almaya başladığını söyleyen Mehmet Akay, “Türkiye'de apartman kültüründen büyük sitelere, toplu konutlara ve rizidanslara geçiş yapılmaya başlandı. Bu durum yeni bir yönetim anlayışına da zemin hazırladı. Site sakinlerinin kendi içlerinden seçtikleri yöneticiler sorun çözmede yeterince tecrübeye sahip olmadıklarından yeni sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle büyük ölçekli bu yapılarda profesyonel yönetim artık mecburiyet haline gelmiştir.” dedi.



BELEDİYELERDEN BÜYÜK BÜTÇELİ SİTELER VAR



Türkiye'de binlerce dairenin yer aldığı sitelerin bulunduğunu söyleyen Mehmet Akay, “Site yönetimi insanların huzuru için koordinasyonu sağlayan yeni bir sektör haline geldi. Burada çok yüksek bütçeler yönetiliyor. Belediyelerden bile daha yüksek bütçelere sahip siteler bulunuyor. Bu büyüklükteki bir yönetimi profesyonel olmayanların idare etmeleri çok zor.” ifadelerini kullandı.



KAT MÜLKİYETİ KANUNU DEĞİŞMELİ



Kat mülkiyeti kanununda değişiklikler yapılması gerektiğini söyleyen Mehmet Akay, “1965 yılında yürürlüğe giren kat mülkiyeti kanunu artık günümüzün ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelmiştir. Bu nedenle güncelleme yapılması gerekiyor. Mevzuat açısısından belirsizlikler bulunuyor. Bu belirsizlikler sitelerde yeni sorunlara yol açabiliyor. Bu siteler belediyeler gibi düşünülmeli ve bu yönde düzenlemeler yapılmalı.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com