Türkiye'de Çimento Üretimi 2 Ayda Yüzde 33 Artışla 10 Milyon Tona Dayandı!

TÜRKÇİMENTO tarafından açıklanan son verilere göre Türkiye'de çimento üretimi 2021 yılının ilk 2 ayında yüzde 33,1 oranında artış göstererek 9,7 milyon ton seviyesine yükseldi.
Türkiye'de Çimento Üretimi 2 Ayda Yüzde 33 Artışla 10 Milyon Tona Dayandı!

Uzun süredir yükselen fiyatları ile gündemde olan çimento sektörürüne ilişkin üretim verileri kamuoyu ile paylaşıldı. Türkiye'de çimento sektörünün en büyük çatı kuruluşları arasında yer alan Türk Çimento tarafından açıklanan verilerle çimento üretimine dair son veriler kamuoyu ile paylaşıldı.

Açıklanan verilere göre 2021 yılının Ocak ve Şubat ayını kapsayan ilk 2 aylık dönemde çimento üretimi büyük oranda yükseldi. 2020 senesini pandeminin olumsuz etkilerine rağmen yüzde 23 büyüme ile kapatan çimento sektörü 2021 yılına da iyi bir başlangıç yaptı.

ÇİMENTO SEKTÖRÜ OLUMSUZLUKLARA VE YAŞANAN FİYAT ARTIŞLARINA RAĞMEN ÜRETİMİNİ ARTTIRDI!

Özellikle de döviz kurunda yaşanan artış ve çimento fiyatlarına gelen zamlar ile son derece zor bir dönemden geçen çimento sektörü bu zorlu süreçten büyüyerek çıkmayı başardı. Sektör tarafından yapılan açıklamada döviz kurunda yaşanan yükseliş ile beraber navlun ve enerji maliyetlerinde yaşanan büyük artış nedeni ile çimento fiyatlarına enflasyonun altında zam geldiğini belirterek sektörel bazda iç satışlarda tüm bölgelerde artış yaşandığı duyuruldu.

Türkçimento üyelerine ait satış verilerinden derlenerek oluşturulan rapora göre 2021 yılının Ocak ve Şubat ayında çimento üretimi 2020 yılının aynı dönemine oranla yüzde 33,1 oranında yükselerek 9,7 milyon ton seviyesine ulaştı. İç satışlarda ise yüzde 36,1 oranında artış yaşandı ve 6,9 milyon ton seviyesi ile yeni yıla iyi bir başlangıç yapıldı.