Türkiye'de Emlak Yatırımı Yapan Çinlileri Koronavirüs Bile Durduramadı!

Türkiye'de emlak yatırımı yapan yabancılar arasında son dönemlerde Çinliler dikkat çekmeye başladı.
Türkiye'de Emlak Yatırımı Yapan Çinlileri Koronavirüs Bile Durduramadı!

Türkiye'de emlak yatırımı yapan yabancılar arasında son dönemlerde Çinliler dikkat çekmeye başladı. Pandemi sürecinde dahi konut alımına devam eden Çinliler yoğun olarak İstanbul'un bazı bölgelerine ilgi göstermeyi sürdürüyorlar.

Türkiye'de emlak yatırımı konusunda yabancılar içerisinde son dönemde Çinliler yoğun şekilde ön plana çıkmaya başladılar. Milliyet Gazetesi yazarlarından Songül Hatısaru bugünkü yazısında yatırım danışmanı Hakan Bucak'ın Türkiye'ye emlak yatırımı yapan yabancılar ile alakalı olarak değerlendirmelerine yer verdi.



TÜRKİYE'YE EMLAK YATIRIMI YAPAN ÇİNLİLERİ KORONAVİRÜS BİLE DURDURAMADI



Yabancı yatırımcılar arasında Çinlilerin ön plana çıktığını söyleyen Hakan Bucak, “Türkiye'ye Çinliler yoğun şekilde geliyorlar. Koronavirüs sürecinde dahi bu ilgi azalmadı. Basın Ekspres, Bağcılar, Avcılar ve Maslak bölgesi en çok ilgi gösterdikleri bölgeler oldu. Türkiye'nin vatandaşlık vermesi de zaten var olan ilgilerini yükseltti.” dedi.



ÇİN'DE KONUT FİYATLARI ASTRONOMİK RAKAMLARA FIRLADI



Çin'de konut fiyatlarının çok arttığını söyleyen Hakan Bucak, “Çinlilerin Türkiye'de emlak yatırımı yapmalarındaki olumlu faktörlerden birisi Çin'de konut fiyatlarının artması oldu. Pekin'de 20 metrekarelik bir evin fiyatı 1 milyın dolar oldu. Bu nedenle Çinliler yurt dışına yöneldiler. Türkiye'nin vatandaşlık vermesi onları çekmeye yetti.” ifadelerini kullandı.



ÇİNLİLER METROYA VE METROBÜSE YAKIN KONUT İSTİYORLAR



Çinlilerin Türkiye'de konut alırken dikkat ettikleri hususlara da değinen Hakan Bucak, “Çinliler içerisinde rezidans, ticaret ve sosyal tesis olan projeleri seviyorlar. Ancak mutlaka metroya ve metrobüse yakın olmak istiyorlar. Çinliler çocuklarının gidecekleri okullardan kuaförlere kadar geniş çaplı sorular sorarak ikna olduklarında konut alımı gerçekleştiriyorlar.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com