Türkiye'de Evi Olan Gurbetçilere Kötü Haber! Sosyal Konutlardan Çıkartılıyorlar

Hollanda hükümeti tarafından alınan karar kapsamında başka ülkelerde evi olduğu tespit edilen Türkler oturdukları sosyal konutlardan tahliye edilmeye başlanmıştı. Benzer bir karar da Belçika tarafından uygulamaya alındı.
Türkiye'de Evi Olan Gurbetçilere Kötü Haber! Sosyal Konutlardan Çıkartılıyorlar

Pandemi nedeni ile ekonomide yaşanan dalgalanma Avrupa ülkelerinde de büyük maddi sorunlar yaşanmasına neden oldu. Yaşanan ekonomik zorlanmalar nedeni ile sert tedbirlerde beraberinde geldi.

Daha önce alınan ancak yoğun tepkiler gösterilmesi nedeni ile ertelenen karar uygulamaya alındı. Hollanda tarafından uygulamaya alınan karara benzer bir uygulama Belçika tarafından da devreye alındı.

BELÇİKA YURT DIŞINDA EVİ OLAN TÜRKLERİ SOSYAL KONUTLARDAN TAHLİYE ETMEYE BAŞLADI!

Belçika'ya bağlı olan Lier kentinde yaşayan 25 aile oturdukları sosyal konutlardan tahliye edildi. Ailelerin tahliye kararının nedeni ise başka bir ülkede evlerinin olması olarak gösterildi.

Aralarında Türklerin yanı sıra Gürcistan, Polonya ve Fas kökenli kişilerin de olduğu 25 aile oturdukları sosyal konutlardan tahliye kararı çıktı. Ailelere Eylül ayına kadar sosyal konutları boşaltma emri gönderilirken, Nisan ayından itibaren ise bu sosyal konutlarda oturan kişilere kira indirimi uygulanmayacağı ve evleri boşaltmadıkları takdirde tam kira ödeyecekleri tebliğ edildi.

35 BİN EURO PARA İADE ETMELERİ İSTENDİ!

Konu hakkında açıklama yapan Lier Sosyal Konut Derneği (LMH) Müdürü Marc Van den Eynde, ülkede uygulanan yasalara göre başka bir ülkede de olsa taşınmazı olan kişilerin sosyal konutlardan yararlanamadığını belirterek sosyal konutlara olan yüksek talep nedeni ile incelemeleri sıkılaştırdıklarını söyledi.

Yapılan inceleme sonrasında başka bir ülkede dahi olsa evi olduğu tespit edilen kişiler hem sosyal konutlardan tahliye edilecek hem de oturdukları süre boyunca aldıkları yardım paralarını geri ödeyecekler. Bazı ailelerin almış olduğu kira yardımı tutarının 35 bin Euro'ya kadar ulaştığı belirtiliyor.