Türkiye'de Müstakil Bahçeli Evlerin Fiyatları En Çok Artan İlçeler!

Koronavirüs salgınının ardından gayrimenkul sektörü büyük bir değişim gösterdi. İnsanların tercihleri müstakil bahçeli evlere doğru kaydı. Bu tür evlerin olduğu ilçelere büyük bir talep patlaması yaşandı. Bu taleple doğru orantılı olarak da evlerin fiyatlarında ciddi bir artış meydana geldi.
Türkiye'de Müstakil Bahçeli Evlerin Fiyatları En Çok Artan İlçeler!

Koronavirüs salgını insanların ev tercihlerinde köklü değişiklik yaptı. Daha önceki yıllarda kalabalık siteler tercih sebebiyken artıl müstakil bahçeli evler önem kazanmaya başladı. Bu talep neticesinde ev fiyatlarına buna bağlı olarak yükseldi. İlçeler bazında Foça, menderes, Üsküdar, Beşiktaş, Ortaca ve Bodrum en fiyat artışının olduğu merkezler olarak kayıtlara geçti.

Müstakil evlere olan ilgi artmasına rağmen satışa sunulan müstakil bahçeli ev sayısında bir artış meydana gelmedi. Bu evlerin sahipleri satışa gönüllü olmazken bu çekingen tavır da ev fiyatlarının katlanmasında önemli bir etki yaptı.

BAHÇELİ VE MÜSTAKİL EVLERİN FİYATLARI ARTTI!

Bahçeli müstakil evlerin bulunduğu bazı ilçeler pandemi döneminde gayrimenkul sektörünün parlayan yıldızı oldular. Yapılan son araştırmaya göre İzmir'in 9 ilçesi, İstanbul'un 7 ilçesi, Muğla'nın 5 ilçesi, Sakarya'nın 4 ilçesi, Adana ve Balıkesir'in 3'er ilçesi, Ankarai Bursa, Antalya, Gaziantep, Tekirdağ, Aydın, Konya ve Kayseri'nin 2'şer ilçesi, Çanakkale, Afyon ve Osmaniye'nin de 1'er ilçesi listede yer aldı.

İZMİR FOÇA ZİRVEDE

Müstakil bahçeli evlerin fiyatlarında İzmir Foça'da yüzde 71, Menderes'te yüzde 69, Seferihisar'dan yüzde 60, Çeşme'de yüzde 56, Urla'da yüzde 55, Bornova'da yüzde 53 artış oldu. Ayrıca İzmir'in karabağlar, Buca ve karaburun ilçelerinde de müstakil ve bahçeli evlerin fiyatları yüzde 40'ın üzerinde arttı.

İSTANBUL'DA EN ÇOK FİYAT ARTIŞI OLAN İLÇELER

Tatil beldelerine karşı gayrimenkul sektöründeki avantajını korumakta zorlanan istanbul'da Başiktaş ve Üsküdar'da bahçeli ve müstakil evlerin fiyatları ciddi bir artış oranı yakaladı. Müstakil ve bahçeli evler bazında fiyatlar Üsküdar'da yüzde 34, Beşiktaş'ta yüzde 33, Beykoz'da yüzde 27, Silivri'de yüzde 15 ve Sarıyer'de yüzde 9 arttı.

MUĞLA CAZİBE MERKEZİ OLDU

Türkiye'nin önemli tatil merkezlerine sahip il olan Muğla da müstakil ve bahçeli ev fiyatlarında artış yakalayan merkezlerden oldu. Ortaca ilçesinde müstakil bahçeli evlerin fiyatları yüzde 60 arttı. Bodrum'da artış oranı yüzde 55, Datça'da artış oranı yüzde 54, Marmaris'te artış oranı yüzde 34 ve Milas'ta artış oranı yüzde 15 oldu.

TÜRKİYE'DEN EN ÇOK FİYAT ARTIŞI OLAN İLÇELER

Türkiye genelinde bahçeli ve müstakil evlerin fiyatlarının oldukça yükseldiği ilçeler ise Sakarya Serdivan'da yüzde 72, Aydın Kuşadası'nda yüzde 64, Tekirdağ Marmaraereğlisi'ndeyüzde 58, Balıkesir Burhaniye'de yüzde 56, Aydın Didim'de yüzde 52, Çanakkale Ayvacık'ta yüzde 51, Balıkesir Edremit'te yüzde 48, Sakarya Sapanca'da yüzde 43, Gaziantep Şahinbey'de ve Adana Seyhan'da yüzde 38 oldu.