Türkiye'de Önümüzdeki 5 Yılda 1.5 Milyon Konutun Kentsel Dönüşümü Planlanıyor

Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'nin deprem riski ve konutların güvenliği ele alındı.
Türkiye'de Önümüzdeki 5 Yılda 1.5 Milyon Konutun Kentsel Dönüşümü Planlanıyor

Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'nin deprem riski ve konutların güvenliği ele alındı. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projelerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu bu alanda yürütülen çalışmaları hatırlattı, hedefleri açıkladı.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, Türkiye'nin önümüzdeki beş yıl içinde nasıl bir kentsel dönüşüm planı uygulayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tayfun Küçükoğlu açıklamasında hedefin 1.5 milyon konutun dönüştürülmesi olduğunu söyledi.



5 YILDA 1.5 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ BEKLENİYOR



1Değişmeyen Gündem: Deprem Gerçeği" başlığı ileGündem Buluşmalarının 38'incisi Türkiye İMSAD tarafından düzenlendi. Koronavirüs ile mücadele süreci kapsamında online olarak gerçekleştirilen görüşmelerde Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Kentsel dönüşüm alanına dair yürütülen çalışmalara değinen Küçükoğlu tüm şehirler için önceliğin güvenli konut olduğu ifade etti.



Kentsel dönüşüm çalışmalarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş dönem açıklamalarını hatırlatan Tayfun Küçükoğlu, bu zamana kadar 1 milyon 395 bin riskli bağımsız birim yapılarında ki 5 milyon vatandaş 15.5 milyar TL'lik destek sağlandığını açıkladı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halen 6.7 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini ifade ettiği konuşmasına vurgu yaparak önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerine değindi.



Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu bu alanda yapmış olduğu konuşmasında, "entsel dönüşüm eylem planına göre önümüzdeki 5 yılda da 1,5 milyon konutun dönüştürülmesi hedefleniyor. Ortalama bir hesap yaptığımızda kamunun kentsel dönüşüme destek için bugünkü fiyatlarla kira ve taşınma için 28 milyar TL, konut üretimi için ise 280 milyar TL kaynağı aktarması gerekecek. ifadelerini kullandı. Küçükoğlu konuşmasında ayrıca gerekli olan bu kaynağın da hane halkı ve müteahhitlikle beraber sağlanabileceği inancıyla, toplumun motivasyonunu yükseltmeyi, bilinçlenmenin kuvvetlenmesini sağlamayı ve depreme karşı mücadeleyi artırmayı amaçlamalıyız, dedi.



Emlak365.com