Türkiye'den Ev Alan Yabancıların Yeni Gözdesi Akıllı Ev Sistemleri! Fiyatlar 40 Bin Euro'dan Başlıyor

Türkiye'den ev alan yabancıların sayısı her dönem artarken yabancıların konut tercihlerinde farklılıklarda oluşmaya başladı.
Türkiye'den Ev Alan Yabancıların Yeni Gözdesi Akıllı Ev Sistemleri! Fiyatlar 40 Bin Euro'dan Başlıyor

Türkiye'den ev alan yabancıların sayısı her dönem artarken yabancıların konut tercihlerinde farklılıklarda oluşmaya başladı. Daha önce standart konut tercih eden yabancıların pandemi sonrası tercihleri ise akıllı ev sistemleri. Yabancıların tercih ettiği akıllı ev sistemlerinde fiyatlar ise 40 bin Euro'dan başlıyor.

Türkiye'de Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında bulunduğu değerden dolayı yabancıların Türkiye'den ev alma talepleri yükseliyor. Yabancılara sunulan vatandaşlık avantajı ise oranın daha da artmasını sağlıyor.



YABANCILAR AKILLI EV SİSTEMLERİNE YÖNELİYOR



Yatırım amaçlı konut alımlarının yanı sıra tatil için Türkiye'ye gelip burada yaşamaya karar veren yabancılar da konut alıyorlar.



Yabancıların konut alımlarında tercihleri ise çok büyük konutlar olmuyor. Genellikle 1+1, 2+1 veya 3+1 şeklinde konut alan yabancılar, bu konutları daha az uğraş, güvenlik gibi nedenlerden dolayı tercih ediyorlar. Evlerinde fazla zaman harcamak istemeyen yabancılar son dönemlerde ise akıllı ev sistemlerine yöneldiler.



Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi ve Helmann Construction firması sahibi Selman Özgün yabancıların konut tercihlerine ilişkin yapmış oplduğu konuşmasında bu tercihlere dair son talepleri aktardı.



Özgün konuşmasında “Yabancılar için bunun güzel tarafı ülke dışındayken evlerinin güvenliğini kontrol edebiliyor, haftanın belli günleri havalandırabiliyor, belli zamanlarda hırsızlık olaylarına karşı ışıkları açıp kapatabiliyor veya ülkesinden Antalya havalimanına indi, eve gelmeden istenilen sıcaklığa ayarlayabiliyor. Fiyatlar, konut ve bölgesine göre değişmekle birlikte 40 bin eurodan başlıyor ve büyüklük ve özelliklerine göre artıyor" ifadelerini kullandı.



Emlak365.com