Türkiye'den Ev, Arsa, İşyeri Almak İsteyen Yabancılara Temsilcilik Üzerinden Alım Satım Kolaylığı

Türkiye'den herhangi bir gayrimenkul satın almak isteyen yabancılara, Türkiye gelmeden alım satım işlemlerini tamamlama hakkı sağlanıyor.
Türkiye'den Ev, Arsa, İşyeri Almak İsteyen Yabancılara Temsilcilik Üzerinden Alım Satım Kolaylığı

Türkiye'den herhangi bir gayrimenkul satın almak isteyen yabancılara, Türkiye gelmeden alım satım işlemlerini tamamlama hakkı sağlanıyor. Yabancılar, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün temsilcilikleri üzerinden bu satış işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Pandemi süreci nedeniye çok sayıda uygulamayı hayata geçiren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yeni bir alanda daha fiilen hizmet vermeye başladı.



Uzun zamandır gündemde olan ve çalışmaları devam eden yabancı ülke temsilcikleri ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yabancı alıcılara işlem kolaylığı sağlıyor. Bu işlem kolaylıkları ile yabancılar Türkiye'ye gelmeden gayrimenkullerini satabiliyor yada yeni gayrimenkul alabiliyorlar.



YABANCILARA TÜRKİYE'YE GELMEDEN GAYRİMENKUL SATIŞI



Bilindiği üzere Türkiye'nin son yıllarda gayrimenkul alanında atmış olduğu adımlar yabancı yatırımcıların ilgisini çekti. Yabancıların belli bir tutarda gayrimenkul almaları durumunda vatandaşlık hakkı elde etmeleri bu ilgiyi de artırdı. 2017 yılından itibaren artan yabancılara gayrimenkul satışlarında ise yeni işlemler uygulamaya giriyor.



Bu uygulamaların başında ise yabancı temsilcilikler geliyor. Almanya Berlin'de 5 yıl önce pilot uygulama olarak başlayan temsilcilik projesi 2020 yılında ffilen hizmete başlamış oldu. Nisan ayında gerçekleşen işlemde Berlin'den bir alıcı Konya'da ki bir satıcı ile temsilcilik üzerinden alım satım işlemlerini tamamladılar.



YABANCIDAN YABANCIYA SATIŞ İŞLEMİ



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün temsilcilikleri aracılığıyla ayrıca yabancıdan yabancıya ilk satışta gerçekleşti. Antalya'nın Kaş ilçesinde yaşayan iki İngiliz vatandaşı, taşınmazlarını Almanya'nın Berlin Başkonsolosluğu'nda bulunan Tapu ve Kadastro Temsilciliğinde yine İngiliz vatandaşı olan kişiye sattı.



Emlak365.com