Türkiye'den Konut Alan Yabancıya 100 Bin Dolara Turkuaz Kart Talebi Geldi!

Türkiye'de konut yatırımını yabancılar için daha cazip hale getirmek adına konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi için uygulanan parasal sınır 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmişti.
Türkiye'den Konut Alan Yabancıya 100 Bin Dolara Turkuaz Kart Talebi Geldi!

Türkiye'de konut yatırımını yabancılar için daha cazip hale getirmek adına konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi için uygulanan parasal sınır 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmişti. Yapılan büyük indirimin ardından özellikle de ülkesinde iç savaş ve baskı gören Orta Doğu, Arap ülkesi vatandaşlarının yoğun talep artışı dikkat çekmişti.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDEN YENİ TALEP: 100 BİN DOLARLIK TAŞINMAZ ALANA OTURMA İZNİ VE TURKUAZ KART VERİLSİN!

Türk Vatandaşlığı için uygulanan parasal sınırın 250 bin dolara çekilmesi farklı tepkilere neden olurken gayrimenkul sektörü tarafından olumlu karşılanmıştı. Özellikle de sosyal medyada rakamın bu kadar düşük tutulması eleştiri konusu olurken gayrimenkul sektörü bu rakamın daha da aşağıya çekilmesini sağlayacak yeni bir formül sundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 2020 yılı için gayrimenkul yatırımcısına satış yapanların sertifikalandırılarak yetkinliklerinin artırılması yönünde özel bir çalışma raporu hazırlayarak sunan GİGDER yeni bir rapor daha hazırladı. Hazırlanan raporda yabancılara bu seferde konut alımı halinde uzun süreli oturma izni verilmesi gündeme getirildi.

Konu hakkında açıklama yapan GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal hazırlamış oldukları rapor hakkında bilgi vererek “Sektörün ortak talebi, bedeli 100 bin doların üzerinde gayrimenkul veya gayrimenkul yatırım fonu katılma payı satın alan yabancıya, bu sayede ‘Turkuaz Kart’ verilerek eşine ve 18 yaş altındaki çocuklarına uzun süreli ikamet izni verilmesi düzenlemesi yapılması yönündedir” diyerek Turkuaz Kart talebini gündeme taşıdı.

Teklif kabul edilirse Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmazlardan ya da satışa sunulan gayrimenkul yatırım fonlarından 100 bin dolar ve üzerinde alımda bulunan yabancılara, eşlerine ve 18 yaşını doldurmamış olan çocuklarına uzun vadeli ikamet izni hakkı sağlanacak. Bu hakka sahip olan yabancılara Turkuaz Kart verilecek ve ülkemize yerleşmelerine olanak sağlanacak.