Türkiye'nin En Büyük 10 Müteahhitlik Şirketi Açıklandı!

Türk müteahhitlik şirketleri yurt dışında üstlendikleri dev projelerle göğsümüzü kabartmaya devam ederken yapılan projelerin büyüklüğü ile inşaat sektöründe dünyanın en güçlü 2.
Türkiye'nin En Büyük 10 Müteahhitlik Şirketi Açıklandı!

Türk müteahhitlik şirketleri yurt dışında üstlendikleri dev projelerle göğsümüzü kabartmaya devam ederken yapılan projelerin büyüklüğü ile inşaat sektöründe dünyanın en güçlü 2. ülkesi oldu. Peki, Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi hangisi?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katılımı ile Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen özel bir toplantı ile Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi Listesi ile Türkiye büyük bir başarıya imza attı.



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İNŞAAT ŞİRKETİ RÖNESANS MÜTEAHHİTLİK OLDU!



Açıklanan liste ile Türkiye büyük bir başarıya imza atarak Çin'in ardından inşaat sektöründe dünyanın en güçlü 2. ülkesi oldu.



Dünyanın en saygın inşaat dergileri arasında yer alan ve tüm dünyaca takip edilen ENR tarafından açıklanan listede Çin birinci olurken Türk şirketler bu sene yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen listeye damga vurmayı başardı.



Listede Türkiye'den giren şirketler arasında en üst basamakta yer alan Rönesans oldu. Rusya'nın da aralarında yer aldığı çok sayıda ülkede dev müteahhitlik işleri üstelen Rönesans 2020 yılında 23. sırada yer alarak Türkiye'nin en büyük inşaat şirketi oldu.



Listeye giren diğer şirketler ise şu şekilde sıralandı;



61. basamakta yer alan Limak İnşaat,



65. basamakta yer alan TEKFEN İnşaat,



78. basamakta yer alan Yapı Merkezi,



80. basamakta yer alan Ant Yapı,



84. basamakta yer alan ENKA İnşaat,



86. basamakta yer alan MAPA İnşaat,



94. basamakta yer alan KOLİN İnşaat,



100. basamakta yer alan Nurol İnşaat.



Emlak365.com