Türkiye'nin İlk Nükleer Santrali Akkuyu NGS İçin Kritik Açıklama Geldi! Ne Zaman Bitecek, Son Durum Ne?

Hizmete alındığı anda Türkiye'nin ilk nükleer santrali unvanını elde edecek olan Akkuyu Nükleer Santrali projesi bu nedenle tüm Türkiye tarafından yakından takip ediliyor.
Türkiye'nin İlk Nükleer Santrali Akkuyu NGS İçin Kritik Açıklama Geldi! Ne Zaman Bitecek, Son Durum Ne?

Hizmete alındığı anda Türkiye'nin ilk nükleer santrali unvanını elde edecek olan Akkuyu Nükleer Santrali projesi bu nedenle tüm Türkiye tarafından yakından takip ediliyor. Projede çalışmalar pandemiye rağmen alınan önlemlerle tüm hızı ile devam ederken projenin Yapı İşleri Direktörü Sergey Butskikh çok önemli açıklamalarda bulundu. Akkuyu NGS son durum ne, Akkuyu nükleer nerede, Akkuyu nükleer santrali ne zaman bitecek, proje ne zaman açılacak? Soruların yanıtları haberimizde...

Türkiye'nin ilk Nükleer Enerji Santrali Projesi olması nedeni ile büyük önem taşıyan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesi hakkında beklenen kritik açıklama geldi.



AKKUYU NÜKLEER NEREDE?



Akkuyu NGS projesi Mersin il sınırları içerisinde yer alan ve projeye adını veren Gülnar ilçesinde yer bulunan Akkuyu mevkiinde yükseliyor.



AKKUYU NGS SON DAKİKA GELİŞMESİ: 2021 TAKVİMİ AÇIKLANDI!



Proje hakkında son dakika açıklaması Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butskikh tarafından yapıldı. Açıklanan takvime göre projede 2021 yılında tamamlanacak olan adımlar ilan edildi. Bunlar



Birinci ünitede reaktör kabının tasarlanan konumuna yerleştirilmesi ve montajı süreci,



Nükleer reaktör kabından ısı tahliyesini sağlayan sistemlerin kaynak süreçleri,



İkinci ünitenin reaktör kabının sahaya getirilmesi,



Üçüncü ünitenin inşaat çalışmalarının sürdürülmesi,



Dördüncü ünite için temel çukuru kazılarına başlanması.



AKKUYU NÜKLEER SON DURUM! AKKUYU ENERJİ SANTRALİ NE ZAMAN BİTECEK?



Yapımı tamamlanarak devreye alındığı anda Türkiye'nin enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacak olan proje enerjide dışa bağımlılığı azaltması nedeniyle büyük bir öneme sahip bulunuyor. Konu hakkında açıklama yapan Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butskikh “Hükümetler arası anlaşmaya istinaden bir ünitenin teslimi, yani devreye girmesi, bütün izin ve lisansların alınmasından sonraki 7 yılı kapsıyor. Bu süre aslında 2025’te sona erecek ancak 2023’ün Türkiye için ne kadar önemli bir tarih olduğunu biliyor ve bu tarihe kadar ilk ünitenin bitirilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz” sözleri ile ilk ünitenin 2023 yıl sonuna kadar tamamlanması adına çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.



Emlak365.com