Türkiye'nin İnşaat Demiri İhracat Oranları Pandemi Döneminde Düştü

TÜİK tarafından ilan edilen verilere göre, Türkiye'nin 2020 yılında inşaat demiri ihracat oranları düştü.
Türkiye'nin İnşaat Demiri İhracat Oranları Pandemi Döneminde Düştü

TÜİK tarafından ilan edilen verilere göre, Türkiye'nin 2020 yılında inşaat demiri ihracat oranları düştü. Aralık ayı verilerinin açıklanmasının ardından yıllık verilerin netleştiği raporda demir ihracatının yüzde 0.4 oranında azaldığı görüldü.

Türkiye'nin ihracatta önemli kalemlerinden birisi olan inşaat demirine ilişkin son oranlar geldi.



Türkiye İstatistik Kurumu tarafından hazırlanan rapor kapsamında inşaat demiri ihracatına dair 2020 yılının son verileri açıklandı. Aralık ayı verilerinin ilan edilmesinin ardından ise 2020 yılının geneli için geçerli olan rakamlar açıklandı.



İNŞAAT DEMİRİNDE İHRACAT ORANLARI DÜŞTÜ



Türkiye İstatistik Kurumu'ndan elde edilen verilere kapsamında, 2020 yılının Aralık ayında Türkiye'nin inşaat demiri ihracatı aylık bazda yüzde 1.7 oranda arttı. 2019 yılının aynı dönemine göre ise artış oranı yüzde 28.7 oranında oldu. İnşaat demiri ihracatından elde edilen gelir ise Aralık ayında yüzde 5.9 oranında yükseldi. Yıllık veriler kıyasalandığında demir ihracatından elde edilen gelir yüzde 40.9 seviyesinde oldu. Türkiye bu dönemde 289.49 milyon dolar kazanç sağladı.



Türkiye'nin İnşaat Demiri İhracat Oranları Pandemi Döneminde Düştü



Yukarıda yer alan tabloda 2020 yılında aylık inşaat demiri ihracat oranları görülüyor. 2020 yılının son aylarında inşaat demirinde ihracat oranları yükselmiş olsa da yıl genelinde elde edilen rakamlar bir önceki yılın gerisinde kaldı.



2020 yılında inşaat demiri ihracatında yıllık bazda yüzde 0.4 oranında deşme yaşandı. Türkiye 2020 yılı genelinde 12 aylık sürede 5.66 mt seviyesinde demir ihracatı gerçekleştirdi. Ayrıca her ne kadar 2020 yılı sonunda gelir oranı artmış olsa da yıllık bazda gelir de bir önceki yıla göre düşük kaldı. 2020 yılında elde edilen gelir düzeyi 2019 yılına göre yüzde 5.44 oranında düştü ve 2.44 milyar dolar seviyesinde oldu.



En Çok Satış Yapılan Ülkeler



Türkiye'nin İnşaat Demiri İhracat Oranları Pandemi Döneminde Düştü



Türkiye'nin inşaat demiri satışı gerçekleştirdiği ülkelerin başında İsrail, Yemek, Hong Kong, ABD ve Singapur geliyor.



Emlak365.com