Türkiye'nin Vizyon Projesi Yusufeli Barajı Eyfel Kulesi'nden Sadece 25 Metre Kısa Olacak!

Türkiye'nin önemli yatırımları arasında gösterilen Yusufeli Barajı'nda artık sadece 50 metrelik bir yüksekliğin inşası kaldı.
Türkiye'nin Vizyon Projesi Yusufeli Barajı Eyfel Kulesi'nden Sadece 25 Metre Kısa Olacak!

Türkiye'nin önemli yatırımları arasında gösterilen Yusufeli Barajı'nda artık sadece 50 metrelik bir yüksekliğin inşası kaldı. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 225 metreye kadar ulaşıldı. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılan Yusufeli Barajı ile alakalı olarak detaylı bir açıklama yaparak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin vizyon projelerinden gösterilen Yusufeli barajı'nın inşaatında önemli aşamalar geçildi. Artık baraj inşaatının bitmesine çok kısa bir süre kalırken Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü sık sık kamuoyunuYusufeli Barajı ile alakalı olarak bilgilendiriyor.



2,5 MİLYONLUK ŞEHRİN YILLIK ELEKTRİK İHTİYACINI TEK BAŞINA KARŞILAYABİLECEK



Yapılan bilgilendirmeye göre Yusufeli Barajı tamamlandığında 275 metre yükseklikle çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye'nin en yüksek dünyanın ise 3. yüksek barajı olacak. Baraj tamamlanıp faaliyete geçirildiğinde ise yılda 1 milyar 888 milyon kilovat saat enerji üretilecek. Yusufeli Barajı Türkiye'nin bütçesine yılda 1 milyar 500 milyon liralık bir katkı verecek. Bu barajda üretilecek yıllık enerji ile 2,5 milyon kişilin nüfusa sahip bir şehrin yıllık enerji tüketiminin tamamı karşılanacak.



EYFEL KULESİ'NDEN 25 METRE KISA OLACAK



Yusufeli Barajı ile alakalı olarak DSİ Genel Müdür Kaya Yıldız da bilgilendirmede bulunarak, “Gövde betonunun yüzde 85'lik bölümü gerçekleşti. Yusufeli Barajı 275 metre büyüklüğünde olacak ve biz şu ana kadar 225 metrelik yüksekliğe ulaştık. Bu barajı tamamladığımızda barajın yüksekliği Eyfel Kulesi'nden 25 metre kısa olacak.” dedi.



DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız baraj inşaatında günlük 7.850 metreküp beton döküldüğünü söyleyerek, “Bu bir rekordur. Şöyle ifade edersek daha iyi anlaşılacaktır. Bu miktar 1000 adet mikser betona karşlılık gelmektedir. Yusufeli BarajI'nda kullanılan betonlardan yol yapılsa Artvinden Edirne'ye 13 metre genişliğinde bir yol inşa edilebilir. Burada devasa bir yatırımdan bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com