Üçüncü Çeyrek Verileri Açıklandı: İnşaat Malzemesi Sanayi Üretimi Yüzde 14.2 Oranında Artış Gösterdi!

Türkiye İMSAD tarafından açıklanan Ekim ayına ilişkin üçüncü çeyrek verilerine göre inşaat malzemeleri üretiminde yükseliş yaşandı.
Üçüncü Çeyrek Verileri Açıklandı: İnşaat Malzemesi Sanayi Üretimi Yüzde 14.2 Oranında Artış Gösterdi!

Türkiye İMSAD tarafından açıklanan Ekim ayına ilişkin üçüncü çeyrek verilerine göre inşaat malzemeleri üretiminde yükseliş yaşandı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından açıklanan son rakamlar haberimizde...

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) beklenen Ekim 2020 Sektör raporu verilerini yayımladı. Hatırlanacağı üzere bir önce açıklanan 2. çeyrek raporunda korona virüs salgını etkisi ile sektörde büyük bir daralma yaşanmıştı.



Kamu bankaları tarafından başlatılan ucuz konut kredisi desteği kapsamında üçüncü çeyrekte yaşanan talep artışı inşaat malzemeleri sektörüne de olumlu bir şekilde yansıdı.



İNŞAAT MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 3. ÇEYREKTE HIZLI BÜYÜDÜ!



Açıklanan rakamlara göre inşaat sektörü Ekim ayı sonu itibari ile üçüncü çeyrekte yüzde 14.2 oranında hızlı bir büyüme gerçekleştirmeyi başardı. Açıklanan son rakamlara inşaat malzmeleri sektörü pandeminin etkisinin azalması ve başlayan toparlanma ile beraber 5,51 milyar dolarlık hacme ulaştı.



2018 yılında ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile hatırlanacağı üzere inşaat malzemesi yurtiçi satışları zayıflamaya başlamış, 2019 senesinde ise ciddi bir gerileme yaşanmıştı. 2018 senesinde ekonomide yaşanan finansal şok sonrasında 2019 yılında inşaat sektörü son derece sert bir küçülme yaşamıştı.



Üçüncü Çeyrek Verileri Açıklandı: İnşaat Malzemesi Sanayi Üretimi Yüzde 14.2 Oranında Artış Gösterdi!



Yaşanan bu daralma sonrasında 2020 yılında da ne yazık ki inşaat malzemeleri satışları yurt içerisinde düşüş göstermişti. 2020 yılında patlak veren pandemi krizi ile ikinci çeyrekte de son derece sert bir şekilde daralan inşaat malzemeleri sektörü hem ihracat rakamlarında hem de yurt içerisindeki pazarda büyümeyi başardı. Yurtiçi satışlar üçüncü çeyrekte Covid-19 öncesi satış seviyesini de aştı. Ucuz kredi desteği alan firmalar yarım kalan projelerini tamamlamaya yönelirken bu da inşaat malzemelerine olan talebi arttırdı.



Emlak365.com