Ucuz Fiyata Ev Almanın En Etkin Yöntemi! Tüm Türkiye Geneli için Geçerli

En uygun koşullarda en almak isteyen vatandaşlar için çok bilinmeyen ve kullanılmayan bazı yöntemler bulunuyor.
Ucuz Fiyata Ev Almanın En Etkin Yöntemi! Tüm Türkiye Geneli için Geçerli

En uygun koşullarda en almak isteyen vatandaşlar için çok bilinmeyen ve kullanılmayan bazı yöntemler bulunuyor. Kamu kurumları tarafından satışa çıkarılan icralık daireler tüm Türkiye geneli ucuz ev sahibi olma şansı sunuyor. İhale ile gerçekleştirilen satışlarda vatandaşlara önemli fırsatlar sunuluyor.

KONUT SATIŞLARINDA BELİRGİN DÜŞÜŞ

Ev almak isteyen vatandaşlar için alınacak evin değeri, konut kredisi ile ev alınacak ise faiz tutarı ve kredi kullanım masrafları, bunun dışında ev alım aşamasında oluşan tapu harcı ve benzeri ek ödemeler fiyatların çok yukarı çıkmasına neden oluyor. Pandemi sürecinin de etkisiyle en uygun fiyatlara ev almak isteyen vatandaşların ortak amacı ise maliyet oranlarını olabildiğince aşağıya çekmek. 2021 yılında konut fiyatlarında çok ciddi artışlar olmadı ancak konut kredisi faiz oranlarının çok yüksek olması nedeniyle satışlar durma noktasına geldi.

2021 yılının geride kalan döneminde sadece Doğu Anadolu Bölgesinde konut satış rakamları pozitif yönde. Diğer tüm bölgelerde satışlar geride kalmış durumda. Konut satışlarının azalmasının en önemli etmeni olan maliyetlerin ise bazı yöntemlerle düşürülmesi muhtemel. Standart konut satışlarının dışında sunulan ek tercihlerle vatandaşlar daha uygun fiyatlarla ev sahibi olabilirler.

Ucuz Fiyata Ev Almanın En Etkin Yöntemi! Tüm Türkiye Geneli için Geçerli

TÜM TÜRKİYE GENELİ İCRALIK DAİRE SATIŞI YAPILIYOR

Vatandaşlar icralık konut satışlarının nasıl yapıldığını merak ediyorlar. Herhangi bir borç yükünü karşılamayan, borçlarını ödemeyenlerin evleri son işlem olarak satışa çıkarılır. Bu borçlar kapsamında mağdur durumda bulunan alacaklılar, evlerin satışı kapsamında borçlarını alabiliyorlar. Evlerin satış işlemleri ihaleler ile tamamlanıyor. İcra Müdürlükleri veya ilgili mahkemeler evlerin satışı için ihale duyurusunda bulunuyorlar. İhale duyurusunda başvuru esasları , ihale tarihi, evin muhammen bedeli ve ilk teklif fiyatı yer alıyor.

MUHAMMEN BEDEL İLE İLK TEKLİF FİYATI ARASINDA BÜYÜK FARKLAR OLABİLİYOR

Ev alacaklar için yayımlanan ihale duyurularında satışa çıkarılan evler için muhammen bedel belirlenir. Bu bedel evin yaklaşık değerini gösterirken evin satışı için ayrıca ilk teklif fiyatı belirlenir. İhaleye katılacak olan istekliler bu teklif üzerinden fiyat teklifinde bulunurlar. Son teklifin ardından ise konut satışı tamamlanır.

Bu kapsamda son dönemlerde yayımlanan bir duyuru icralık konut fiyatlarına ilişkin ipucu veriyor. İstanbul Başakşehir İkitelli'de bulunan bir icralık daire için 850 bin TL muhammen bedel belirlendi. Ancak konutun satışı için ilk teklif fiyatı 432 bin TL olarak duyuruldu. Bu konutun ilk teklif fiyatı üzerinde satışının gerçekleşmesi durumunda yüzde 50'ye varan bir indirimle ev sahibi olunabilir.

Ucuz Fiyata Ev Almanın En Etkin Yöntemi! Tüm Türkiye Geneli için Geçerli

İCRALIK KONUT SATIŞLARINA NASIL ULAŞILIR?

İcralık konut satışları için yayımlanan ihale duyuruları farklı internet sitesinden yayımlanır. Bu ilanları toplu olarak görebileceğiniz adreslerden birisi de Resmi İlan Portalı. Bunun dışında icra müdürlüklerinin resmi sitelerinden de ihale duyurularına ulaşabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

Emlak365.com