Ucuz Fiyata Ev Satın Alma Fırsatı! İşte Türkiye'de Satışa Çıkarılan Kamu Konutları!

Türkiye'de kamu konutlarının ekonomiye kazandırılmalarına yönelik satış işlemleri devam ediyor.
Ucuz Fiyata Ev Satın Alma Fırsatı! İşte Türkiye'de Satışa Çıkarılan Kamu Konutları!

Türkiye'de kamu konutlarının ekonomiye kazandırılmalarına yönelik satış işlemleri devam ediyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihalelerle kamu konutları vatandaşlara satılıyor. Kamu konutlarının satışı ile hem Hazine ciddi bir gelir elde ediyor hem de vatandaşlar uygun fiyatlarla ev sahibi olabiliyorlar. Türkiye'de hangi illerde kamu konutu satışı yapılıyor?

Türkiye'de alınan prensip kararı gereği stratejik öneme sahip bakanlıklara bağlı kamu konutlarının haricinde tüm kamu konutları satılarak Hazine'ye kaynak olarak aktarılıyor. Bu satış işlemlerinin hazırlıklarını ve tüm süreci Milli Emlak Genel Müdürlüğü yönetiyor. İhale hazırlığı tamamlanan kamu konutları Milli Emlak Genel Müdürlüğü yönetiminde satışa çıkarılıyor.



KAMU KONUTU SATIŞ İLANLARI NEREDEN TAKİP EDİLİR?



Kamu konutlarından uygun fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bu satışlar için açılan ihaleleri ilgiyle takip ediyorlar. Kamu konutlarının satış ihalelerinin duyuruları Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin internet sitelerinde yayınlanarak vatandaşlara duyuruluyor. Bu konutlardan satın almak isteyen vatandaşların ilan takibi yapmaları ve kendi ekonomik durumlarına uygun kamu konutları için açılan ihalelere girmeleri gerekiyor.



KAMU KONUTU SATIŞLARINDA VATANDAŞLARA HANGİ İMKANLAR TANINIYOR



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Hazine'ye ait olan kamu konutlarının satışında vatandaşlara çok sayıda avantaj sağlanıyor. 4706 sayılı Kanunun 7. maddesinin dördüncü fıkrası ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17. maddesinin dördüncü fıkrasının (P) bendi gereği kamu konutlarının satış ve devir işlemlerinde ve bu işlemler sırasında ortaya çıkan belge, vergi, resim ve harç için vatandaşlar herhangi bir ödeme yapmıyorlar. Bunun yanında vatandaşlarca satın alınan kamu konutları 5 yıl boyunca emlak vergisinden muaf tutuluyor. Bu imkanlar vatandaşların ev satın alırken ödedikleri masraflarda ciddi bir maliyet düşüşü sağlıyor.



Kamu konutlarının satış işlemlerinde vatandaşlara tanınan bir başka imkan da ödeme kolaylığı oluyor. Vatandaşlar kamu konutlarını satın almak istediklerinde peşin ödeme yaptıklarında yüzde 10'luk bir indirim elde edebiliyorlar. Ancak peşin ödeme yapmak istemeyen vatandaşlara da kolaylıklar sağlanıyor. Kamu konutunun bedelinin yüzde 25'ini peşin olarak ödeyen vatandaşlar geri kalan tutarı 2 yıllık süre içerisinde taksitler halinde ödeyebiliyor.



Ucuz Fiyata Ev Satın Alma Fırsatı! İşte Türkiye'de Satışa Çıkarılan Kamu Konutları!



İSTANBUL'DA SATIŞA ÇIKARILAN KAMU KONUTLARI



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'un muhtelif yerlerinde kamu konutlarının satışı için ihale açıldı. Buna göre İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bulunan 12 kamu konutu 2 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan ihaleyle satılacak. Bu komu konutları için belirlenen satış fiyatları 380.000 TL ile 845.000 TL arasında değişiyor. Ayrıca Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'un Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Büyükçekmece, Eyüpsultan ve Fatih ilçelerinde de kamu konutları için satış ihalesi açıldı.



MANİSA'DA SATIŞA ÇIKARILAN KAMU KONUTLARI



Manisa'nın Aksihar ilçesinde bulunan 10 adet kamu konutu Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2 Eylül 2020 tarihinde tertip edeceği ihale ile vatandaşlara satılacak. Bu ihalede satışa çıkarılan kamu konutları için belirlenen satış fiyatları 115.000 TL ile 130.000 TL arasında değişiyor.



YALOVA'DA SATIŞA ÇIKARILAN KAMU KONUTLARI



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre Yalova merkezde bulunan 8 adet kamu konutu da vatandaşlara satılmak için ihaleye çıkarıldı. Yayımlanan ilana göre bu kamu konutları için 2 Eylül 2020'de ihale gerçekleştirilecek. Bu konutlar için belirlenen satış fiyatları ise 230.000 TL ile 300.000 TL arasında değişiyor.



BALIKESİR'DE SATIŞA ÇIKARILAN KAMU KONUTLARI



Kamu konutu satın almak için ihale ilanlarını takip eden vatandaşlar için Balıkesir'den de bir ilan geldi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana göre Balıkesir Altıeylül ilçesinde 15 adet kamu konutu ihale ile vatandaşlara satılacak. Bu kamu konutları için belirlenen satış fiyatları ise 200.000 TL ile 300.000 TL arasında değişiyor.



Emlak365.com