Ulaştırma Bakanı 6 Köprü Dahil Kanal İstanbul Projesinin Maliyetini Açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Marmara Denizinde yaşanan müsilaj sorunu hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu projenin bu sorunu çözeceğini duyurdu. Kanal İstanbul maliyeti 2021, köprü sayısı ve köprüleri ücretleri ne kadar?
Ulaştırma Bakanı 6 Köprü Dahil Kanal İstanbul Projesinin Maliyetini Açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 24 TV tarafından Çamlıca Kulesi'nden yayımlanan programda özel açıklamalarda bulundu. Deniz salyası ile mücadele konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu , Kanal İstanbul projesinin müsilaj sorununu bitireceğini iddia etti.

KANAL İSTANBUL MALİYETİ 2021 RAKAMI AÇIKLANDI! 6 KÖPRÜ DAHİL KANAL İSTANBUL'UN MALİYETİ KAÇ DOLAR?

Yapılması durumunda Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak tarihe geçecek olan Kanal İstanbul projesi hakkında tartışmalar devam ederken bir yandan da projenin maliyeti tartışma konusu olmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından eleştirilen proje için katılmış olduğu bir canlı yayında kendisinin müteahhit ve inşaatçı olduğunu hatırlatarak tek bir köprünün maliyetiinn 11 milyar lira olduğunu iddia ederek "O da büyük köprünün yarısı olacak.

Ne dediler ilk çıktığında Kanal İstanbul'un maliyeti 75 milyar dediler. Sonra 114 dediler, sonra 140 dediler, döndük geriye 65 milyar dolarlık yatırım diye devletin kendi filmi var. Ben diyorum ki 80 milyar dolara yanılmam. Sadece 140 milyar liraya köprüleri yapamazsınız" diyerek büyük bir çıkışa imza atmıştı.

Konu hakkında son dakika açıklaması ise Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı. Bakan Karaismailoğlu Karadeniz'in Marmara denizine oranla daha temiz olduğunu belirterek Kanal İstanbul projesinin yapılması durumunda "Kanal İstanbul yapıldığında Karadeniz'e akan nehirlerin Marmara'ya karışması söz konusu, bu da Marmara'daki su kalitesini artırıp deniz salyasını da bitirecek" diyerek projenin müsilaj sorununu sona erdireceğini söyledi.

Kanal İstanbul maliyeti hakkında da konuşan Bakan Karaismailoğlu Kanal İstanbul köprü sayısı olarak 6 rakamını açıklarken bu köprülerde de dahil çılgın projeniin toplam maliyetinin 15 milyar dolar olacağını dile getirdi.

KANAL İSTANBUL'A İLK KAZMA NE ZAMAN VURULACAK, ÇILGIN PROJE NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Haziran ayı içerisinde projeye ilk kazmanın köprüler için vurulacağını duyurmuştu. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün yaptığı açıklama ile projenin 5 sene içerisinde tamamlanacağın ıbir kere daha ifade etti.