Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Bakırköy Bahçelievler Kirazlı Metrosu Ne Zaman Açılacak?

İstanbul'un en önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı projesi hakkında son durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı. Kirazlı Bakırköy metro inşaatı son durum, ne zaman açılacak, M3 metro hattı hizmete girecek mi?
Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Bakırköy Bahçelievler Kirazlı Metrosu Ne Zaman Açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapımı devam eden M3 Kirazlı Bakırköy metro hattı projesinde denetimlerde bulundu. Yapımı devam eden proje şantiyesinde denetimlerde bulunan Bakan Karaismailoğlu hattın devreye gireceği tarihi duyurdu.

KİRAZLI BAKIRKÖY METRO İNŞAATI SON DURUM NE?

Bakan Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklama ile "Şu anda, İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Konya, Kayseri, Antalya, Samsun, Adana ve Gaziantep olmak üzere, ülke genelinde 12 ayrı şehirde toplam 811,4 kilometrelik kent içi raylı sistemimiz bulunmaktadır.

Bu hatların 312 kilometresini bakanlık olarak biz yaptık. Bakanlığımızca yapımı tamamlanarak işletmeye açılan toplam 312,2 kilometrelik raylı sistem hatlarında yılda 2 milyar 393 milyona yakın yolcu taşınmaktadır. Ülke genelinde yapımı devam eden toplam 11 metro hattımızın toplam uzunluğu da 147 kilometreyi aşmaktadır" diyerek çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Kirazlı Bakırköy metrosu için de yüzde 62 fiziki ilerleme sağladıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu şantiyede denetimlerde bulundu.

KİRAZLI BAKIRKÖY METRO DURAKLARI

Kirazlı Metro Durağı
Molla Gürani Metro Durağı


Yıldıztepe Metro Durağı

İlk Yuva Metro Durağı

Haznedar Metro Durağı

İncirli Metro Durağı

Özgürlük Meydanı Metro Durağı

Bakırköy İDO Metro Durağı


Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Bakırköy Bahçelievler Kirazlı Metrosu Ne Zaman Açılacak?

M3 KİRAZLI BAKIRKÖY METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?

Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu proje 3 Mart 2015 tarihinde yapımına başlanan M3 Kirazlı metro hattı projesinin yüzde 62 oranında fiziki tamamlanma seviyesine ulaştığını belirterek projenin 20222 yılında tamamlanarak yeni metro hattının hizmete gireceğini duyurdu.