Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Kanal İstanbul Projesine Yabancıların Yoğun İlgisi Var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu sene yapılacağı ilan edilen Kanal İstanbul projesi hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul depremi tetikler mi, Kanal İstanbul'u kim yapacak, finanse edecek?
Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Kanal İstanbul Projesine Yabancıların Yoğun İlgisi Var!

Türkiye'nin çılgın projesi Kanal İstanbul ülke gündemini meşgul etmeye devam ederken konu hakkınd ason açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı.

İktidar ile muhalefetin son dönemde en sık karşı karşıya geldiği konular arasında yer alan Kanal İstanbul projesinin temellerinin ne zaman atılacağı da merak konusu olmuştu.

KANAL İSTANBUL'UN TEMELİ NE ZAMAN ATILACAK, KANAL İSTANBUL PROJESİNE İLK KAZMA NE ZAMAN VURULACAK?

Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklamasında Kanal İstanbul projesinin ilk temelini Haziran ayının sonuna doğru atacaklarını duyurdu.

KANAL İSTANBUL PROJESİ DEPREMİ TETİKLER Mİ?

Muhalefet kanadı tarafından sıklıkla dile getirilen Kanal İstanbul projesinin deprem etkisi yaratacağı iddialarına da yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu projenin depremi tetikleyeceği yönündeki iddiaları kendilerinin de projeden önce incelediğini, uzmanlar tarafından yapılan tüm incelemelerde böyli bir riskin bulunmadığının bilimsel olarak belirlendiğini söyledi.

KANAL İSTANBUL'U KİM YAPACAK, FİNANSE EDECEK?

Çılgın projenin maliyeti de tartışma konusu yaratırken projeyi kimin yapacağı da merak konusu olmuştu. Bakan Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklamasında yabancıların Kanal İstanbul projesine yoğun ilgi gösterdiğini bir kere daha duyurdu.

Bakan Karaismailoğlu daha önce yapmış olduğu açıklamasında aralarında Çin, Hollanda, Belçika ve Rusya'nın da ilgi gösterdiğini söylemiş, ancak kendilerinin önceliği mutlaka yerli müteahhitler ve girişimlere vereceklerini duyurmuştu. Muhalefet tarafından ortaya atılan "bankaların projeye kredi vermek istemediği" iddialarını da yalanlayan Bakan Karaismailoğlu finansman konusunda hiçbir sıkıntılarının bulunmadığını söylemişti.