Ulaştırma Bakanı Açıkladı Kanal İstanbul'un Yapımının Başlamasına Çok Kısa Zaman Kaldı

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu konuşmasında çalışmaların son durumu hakkında bilgi verirken Kanal İstanbul Projesinin başlamasına çok kısa bir zaman kaldığını duyurdu.
Ulaştırma Bakanı Açıkladı Kanal İstanbul'un Yapımının Başlamasına Çok Kısa Zaman Kaldı

Türkiye Müteahhitler Birliği 33. Olağan Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda iki bakan yer aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Müteahhitler Birliği 33. Olağan Kurul Toplantısı katıldılar ve burada bir konuşma gerçekleştirdiler.

ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU'NDAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Toplantı kapsamında bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, müteahhitlik hizmetleri kapsamında Türkiye'nin etkinliğine değindi.

Türkiye'nin bu alanda Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu elde edilen başarılara değindi. Bazı sayısal verileri paylaşan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ayrıca Türkiye'nin konumu kapsamında elde ettiği avantajlara değindi.

Kanal İstanbul Projesi

Bu çerçeve Kanal İstanbul Projesinin önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu son çalışmalara değindi. Konuşmasında ayrıca geçmiş yıllarda meydana gelen Independenta ve Nassia kazalarına dair hatırlatmalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesinin dünya şaheseri şehri, eşsiz boğazı bu tür tüm risklerden koruyacağını ifade etti.

Kanal İstanbul Projesi ise boğazın trafik yükünün azalacağı ve tehlikeli madde taşıyan gemilerden dolayı oluşabilecek riskler en aza ineceğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu proje için zaman verdi.

Yapım Aşamaları Çok Kısa Süre İçinde Başlayacak

Projeye dair en merak edilen soru olan yapım aşamasına dair de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal girişinden itibaren deniz akıntısını ve dalga boyunu ölçerek gemiyi kumanda eden otonom kılavuz kaptan sayesinde gemilerin yüzde 100 güvenli geçişi sağlanacak.

Kanal İstanbul dünya deniz ticaretinde önemli bir işlev üstlenerek Türkiye'nin lojistik gücünü ve altyapısını tamamlayacak uluslararası bir su yolu olarak görev yapacak. Artık Kanal İstanbul'un yapım çalışmalarının başlamasına çok kısa bir zaman kaldı." açıklamasında bulundu.