Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Kuzey Marmara Otoyolu Ne Zaman Bitecek, İzmit - Akyazı Hattı Ne Zaman Tamamlanacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu projesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu.
Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Kuzey Marmara Otoyolu Ne Zaman Bitecek, İzmit - Akyazı Hattı Ne Zaman Tamamlanacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu projesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Projenin son etabı olan İzmit Akyazı hattı için tamamlanma tarihi veren Bakan Karaismailoğlu bu sayede projenin tamamlanacağı tarihi de duyurmuş oldu. Peki, Kuzey Marmara otoyolu ne zaman bitecek, açılacak, projede son durum ne?

Türkiye'nin en büyük ulaştırma projelerinden biri olarak gösterilen Kuzey Marmara Otoyolu projesinde denetimlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu projenin tamamlanacağı tarihi duyurdu.



KUZEY MARMARA OTOYOLU GÜZERGAHI HARİTASI! KUZEY MARMARA OTOYOLU NEREDEN GEÇİYOR, NEREDE BAŞLIYOR, NEREDE SONA ERİYOR?



Kuzey Marmara Otoyolu etaplar halinde trafiğe açıklamakta olup şu anda trafiğe açık güzergahı İstanbul Avrupa yakası Silivri ilçesi Kınalı kavşağından başlamakta olup, İstanbul Havalimanı bağlantı yolları da dahil olmak üzere, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne bağlanan Eyüp ilçesi Odayeri semti itibari ile sona ermektedir. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Avrupa yakasındaki diğer bir kolu olan Habibler - Hasdal kavşağı bağlantı yolu da şehir trafiğine alternatif sağlaması nedeniyle sürücüler tarafından tercih edilmektedir.



Kuzey Marmara Otoyolu projesinin İstanbul’un Asya yakasında trafiğe açık güzergahı ise Pendik ilçesine bağlı Kurnaköy gişelerinden başlamakta olup İzmit’e kadar kesintisiz olarak sürücülere hizmet vermektedir. Bu güzergah boyunca Sabiha Gökçen Havalimanı’na, İstanbul Park’a, Gebze OSGB’ye, Dilovası TEM bağlantı yoluna, D-100 bağlantı yoluna, Osmangazi Köprüsüne ve İzmit’e sürücüler için daha kolay ulaşım imkanı sunulmaktadır.



Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Kuzey Marmara Otoyolu Ne Zaman Bitecek, İzmit - Akyazı Hattı Ne Zaman Tamamlanacak?



KUZEY MARMARA OTOYOLU NE ZAMAN BİTECEK?



Açılan etaplarda sürücülere hizmet vermeye devan eden Kuzey Marmara Otoyolu hakkında açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu "Kuzey Marmara Otoyulu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı hattı 21 Aralık'ta hizmete açılacak. Böylece 400 kilometre hat tamamlanacak'' sözleri ile projenin tamamlanma tarihini 21 Aralık 2020 olarak duyurdu.



Emlak365.com