Ulaştırma Bakanı Duyurdu: Konya Karaman Hızlı Tren Ne Zaman Açılacak?

Konya ile Karaman arası ulaşımı 1 saat 15 dakikadan sadece 35 dakikaya düşürecek olan Konya Karaman YHT projesi hakkında son açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı. Konya Karaman hızlı tren son durum ne , YHT seferleri ne zaman başlayacak, proje ne zaman bitecek?
Ulaştırma Bakanı Duyurdu: Konya Karaman Hızlı Tren Ne Zaman Açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Konya - Karaman YHT Hızlı Tren Projesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada söz konusu tren hattında seferlerin başlayabilmesi adına alınması gereken uluslararası bağımsız kuruluşların sertifikasyon çalışmalarında sona gelindi.

KONYA KARAMAN ARASI HIZLI TREN KAÇ SAAT?

Şu anda Konya ile Karaman arasındaki ulaşım 1 saat 15 dakikada sağlanırken Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Konya Karaman YHT projesi ile söz konusu ulaşım süresi sadece 35 dakikaya çekilmiş olacak.

KONYA KARAMAN YHT PROJESİ NE ZAMAN BİTECEK, SON DURUM NE?

Hali hazırda inşaat ve hizmete alma çalışmalarının devam ettiği dev ulaşım projesinde seferlerin başlayabilmesi adına alınması gereken uluslararası bağımsız kuruluşların sertifikasyon çalışmalarında sona gelindi. Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kısa süre sonra Konya ve Karaman'ı hızlı trenle birbirine bağlıyoruz. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum" diyerek açılışın yakında yapılacağını duyurdu.

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da "Uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşları son raporlarını hazırlıyor. Emniyet hız konfor ve bazı teknik ölçümler tamamlanıyor. Bakanımızın talimatıyla kısa sürede hizmete alacağız" diyerek çalışmaların devma ettiğini dile getirdi.

Hat hizmete alındığı anda hem iki nokta arasında ulaşımı kısaltacak hem de Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yüklerin, Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılması görevini üstlenecek. Bu sayede bölgenin ekonomik gelişimine ve istihdamına da katkı sağlamış olacak.