Ulaştırma Bakanından Son Dakika Açıklaması: Kanal İstanbul'a İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak, Projeyi Kim Yapacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile tüm Türkiye tarafından yakından takip edilen Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika açıklamasında bulundu.
Ulaştırma Bakanından Son Dakika Açıklaması: Kanal İstanbul'a İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak, Projeyi Kim Yapacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile tüm Türkiye tarafından yakından takip edilen Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Kanal İstanbul'da son durum ne, ihale bu sene yapılacak mı, Kanal İstanbul'u kim yapacak?

İktidar ile muhalefeti ve sivil toplum kuruluşlarını sık sık karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul projesinde son durum hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailolu önemli açıklamalarda bulundu.



KANAL İSTANBUL PROJESİNE İLK KAZMA NE ZAMAN VURULACAK?



PTT'nin Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltılı toplantı ile basın mensupları ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi hakkında yapmış olduğu değerlendirmesinde projenin hem iş bakımından hem de maliyet bakımından Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olduğunu belirterek "2021 yılı Kanal İstanbul projesi için önemli ilerlemelerin yaşanacağı bir yıl olacak inşallah. Kanal İstanbul'a ilk kazmayı 2021 yılında vurmak için çalışıyoruz.



2011 yılından bu yana gündemde olan bir proje. İstanbul Boğazından geçen gemi sayısı azalmasına rağmen yine de geçen yük miktarı artmaya devam ediyor. Büyük hacimleri olan gemilerde genellikle tahlikeli maddeler taşınıyor. Marmaray açıldıktan sonra şehiriçi ulaşımda deniz trafiğinin yükü bir nebze azaldı. Karadeniz ve Marmara'da onlarca gemi sıra bekliyor ve bu da gemilerin bulunduğu yerde kirlilik yaratmasına neden oluyor.



Ulaştırma Bakanından Son Dakika Açıklaması: Kanal İstanbul'a İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak, Projeyi Kim Yapacak?



KANAL İSTANBUL PROJESİNİ KİM YAPACAK, YAP İŞLET DEVRET MODELİ İLE Mİ YAPILACAK?



Bu proje rezerv alanları ile birlikte planlanan ve İstanbul'u vurması beklenen depreme karşı önlem olarak yapılacak rezerv konutları ile dünyaya yön verecek büyüklükte bir proje. Kanal İstanbul'un proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu bölgenin ihale yöntemi hakkındaki çalışmalarım da devam ediyor.



Yasal düzenlemeleri çok yakında yapacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile daha önce atılan imzalar ve yapılan çalışmalar bulunuyordu. Ancak mevcut yönetim ile anlaşamayacağımız konular var. Sonuçta bu Türkiye'nin projesi. Bunları tamamladıktan sonra biz yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir sıkıntımız bulunmuyor.



Rezerv alanlar ile ilgili kanuni düzenlemeyi yapmıştık. Kanal İstanbul'u yapmaya istekli çok sayıda ülke bulunuyor. Yap İşlet Devret modeli ile yapabileceğimiz gibi alternatif modeller üzerinde de çalışmalar sürüyor. Projenin yapım maliyeti belli projeler tamamlandı ancak projeyi kimin yapacağı ya da nasıl yapılacağı konusu kesinleşmedi" diyerek önemli bilgilendirmede bulundu.



Emlak365.com