Ulaştırma Bakanlığı Projeyi Üstlendi! Başakşehir Kayaşehir Metro Hattı Projesi Ne Zaman Bitecek?

İstanbulluların trafik çilesi nüfus ile beraber katlanarak artmaya devam ederken sorunun çözümü için metro projeleri büyük önem taşıyor.
Ulaştırma Bakanlığı Projeyi Üstlendi! Başakşehir Kayaşehir Metro Hattı Projesi Ne Zaman Bitecek?

İstanbulluların trafik çilesi nüfus ile beraber katlanarak artmaya devam ederken sorunun çözümü için metro projeleri büyük önem taşıyor. Mali sıkıntılar nedeni ile yarım kalan projeler büyük önem taşırken Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Başakşehir Kayaşehir metro projesi için müjdeli haber geldi. Detaylar haberimizde...

İstanbul'da yarım kalan bir metro hattı projesi için daha tamamlanma müjdesi verildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bütçe yetersizliği nedeni ile yapımına ara verilen dev metro hattı projesi için beklenen destek Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıklandı.



BAŞAKŞEHİR KAYAŞEHİR METROSU 18 AYDA TAMAMLANACAK, İSTANBUL BAŞAKŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ ULAŞIMI KOLAYLAŞACAK



Konu hakkında hatırlanacağı üzere 1 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2484) kapsamında metronun yapımı Ulaştırma Bakanlığı tarafından devralınmıştı.



Projenin bitiş tarihi hakkında merak edilen açıklama ise Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından yapıldı. Başkan Kartoğlu "18 ay sonra vatandaşlarımızla bu metroyu hep beraber kullanacağız" sözleri ile projenin 2021 yılının ikinci yarısı itibari ile hizmete gireceğini ve Başakşehir Şehir Hastanesi için ulaşımın büyük oranda kolaylaşacağını dile getirdi.



BAŞAKŞEHİR KAYAŞEHİR METRO HATTI GÜZERGAHI VE DURAK LİSTESİ



Metrokent Başakşehir hattı ile başlayan yolculuk sırası ile Onurkent, Sağlıkkent ve Toplu Konutlar durakları ise sürdükten sonra Kayaşehir Merkez durağı ile sona erecek.



Ulaştırma Bakanlığı Projeyi Üstlendi! Başakşehir Kayaşehir Metro Hattı Projesi Ne Zaman Bitecek?



Emlak365.com