Üniversiteler Uzaktan Eğitim Kararı Aldı, Öğrenci Evleri Depolara Taşındı! Kiralık Daireler Arttı, Kiralar Ucuzlayacak Mı?

Pandemi nedeni ile yüz yüze eğitim konusunda halen büyük bir belirsizlik yaşanırken üniversitelerin büyük bir bölümünün uzaktan eğitime geçeceğini açıklaması üzerine üniversite öğrencileri evlerini boşaltmaya başladı.
Üniversiteler Uzaktan Eğitim Kararı Aldı, Öğrenci Evleri Depolara Taşındı! Kiralık Daireler Arttı, Kiralar Ucuzlayacak Mı?

Pandemi nedeni ile yüz yüze eğitim konusunda halen büyük bir belirsizlik yaşanırken üniversitelerin büyük bir bölümünün uzaktan eğitime geçeceğini açıklaması üzerine üniversite öğrencileri evlerini boşaltmaya başladı. Çok sayıda öğrenci evine kiralık ilanı yapıştırılırken artan kiralık daire ilanları ile kiralarda düşüş bekleniyor.

Korana virüs salgını nedeni ile üniversitelerin birbiri ardına uzaktan eğitim kararı vermesi üniversite öğrencilerinin evlerini boşaltmasına neden oldu.



ÖĞRENCİ EVLERİ BOŞALMAYA BAŞLADI, EŞYALAR DEPOLARA TAŞINIYOR!



Üniversite öğrencileri yaşanan belirsizlik nedeni ile ikilem yaşarken uzaktan eğitim kararlarının peş peşe açıklanmasının ardından çok sayıda öğrenci boş yere kira ödememek adına evlerini boşaltmaya başladı.



Pandemi nedeni ile yaşadıkları şehirlerde uzaktan eğitim alacak olan öğrenciler ikinci döneme kadar devam edecek uzaktan eğitim nedeniyle boş yere kira ödememek adına eşyalarını depolara taşımaya başladı. Üniversitelerin yoğun olduğu şehirlerde kiralık depolar hızla tükenirken yaşanan yoğun talep sonrası bu seferde kiralık depo ücretleri yükseldi.



KİRALIK EV FİYATLARI UCUZLAYACAK MI?



Öğrencilerin evlerini hızla boşaltmaya başlamasının ardından emlakçıların vitrinlerindeki kiralık daire ilanları da arttı. Normal koşullarda bu dönemde üniversitelere yakın olan bölgelerde kiralık daire bulmak imkansız olarak kabul edilirken şu anda çok sayıda ev boş ve kiracı bekliyor.



Üniversitelerin kayıt döneminde yükselen kiralık daire fiyatları bu sene sert düşüşler gösterirken emlakçılar öğrencilerin bu hızla evlerini boşaltmaya devam etmeleri halinde üniversite olan ilçelerde kiralık daire fiyatlarında düşüş yaşanabileceğini belirtiiyor.



Emlak365.com