Üniversitelerde Eğitim Online Oldu, Kiralık Evler Boş Kaldı, Öğrenci Evleri Davalık Oldu!

Pandemi nedeni ile geçen sene eğitim öğretim yılını erken kapatmak zorunda kalan üniversitelerde bu sene salgının devam etmesi üzerine uzaktan eğitim kararı alınmıştı.
Üniversitelerde Eğitim Online Oldu, Kiralık Evler Boş Kaldı, Öğrenci Evleri Davalık Oldu!

Pandemi nedeni ile geçen sene eğitim öğretim yılını erken kapatmak zorunda kalan üniversitelerde bu sene salgının devam etmesi üzerine uzaktan eğitim kararı alınmıştı. Online eğitim sistemine geçiş haberi sonrası özellikle de çok sayıda üniversitelerin bulunduğu İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde kiralık daireler boş kaldı.

Üniversitelerin yeni yılda eğitim öğretime uzaktan eğtiim ile başlayacaklarını açıklaması ve yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihin belirsizliğini koruması üzerine çok sayıda öğrenci evini boşaltarak yaşadığı şehre dönmüş, yeni kayıt yaptıran öğrenciler de kiralık ev arayışına başlamamıştı.



Süreçte yaşanan belirsizlik üzerine her sene bu aylarda emlakçıların başlarını kaşıyacak dahi zaman bulamadığı büyük şehirlerde kiralık evler elde kaldı.



ÖĞRENCİLER ŞEHİRLERİNDE KALDI, EMLAKÇILARIN ELİNDEKİ KİRALIK EVLER ARTTI!



Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa bu sene İstanbul'da üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması ile beraber hareketlilik oluşmadığını belirterek “Eskiden Beşiktaş’ta 3 bin TL ile 3 bin 500 TL aralığında kiralanan bir evin kira fiyatı şimdilerde 2 bin 500 TL ile 3 bin TL’ye düştü” diyerek fiyatlarda düşüş yaşandığını söyldei.



Emlakçıların normal koşullar altında Ağustos ve Eylül aylarında çok yoğun çalıştıklarını belirten Aşa bu sene böyle bir hareketlilğin yaşanmadığını söylerek “Emlakçıların elinde hiç olmadığı kadar kiralık ev birikti. Kimi emlakçıların elindeki ev sayısı 10 ila15’i buldu” sözleri ile kiralık ev sayısında da artış yaşandığını vurguladı.



ÖĞRENCİ EVLERİ DAVALIK OLDU!



Kira sözleşmesi devam eden çok sayıda öğrenci evinin boşaltılması nedeni ile peş peşe davalar açıldığını belirten Aşa öğrenciler ile ev sahiplerinin karşılıklı anlaşma yoluna gitmesini isterken kira sözleşmesi devam ederken boşaltılan evin sözleşme süresi sonuna kadar kirasının ödenmmesi gerektiği uyarısı geldi.



Emlak365.com