Üsküdar Kandilli'deki Kıbrıslı Yalısı 19 Milyon Dolara Satıldı

İstanbul'un önemli yalılarından birisi olarak gösterilen Kıbrıslı Yalısı'nın selamlık bölümü satıldı. Kıbrıslı Yalısı'nın selamlık bölümünü kurduğu Peak Games'i geçtiğimiz yıl Zynga'ya satan Sidar Şahin satın aldı.
Üsküdar Kandilli'deki Kıbrıslı Yalısı 19 Milyon Dolara Satıldı

İstanbul'un asırlık yalıları arasında yer alan yapılardan Kıbrıslı Yalısı'nın satışına ilişkin önemli bir bilgiye ulaşıldı. Tendyol'un kurucusu olan Demet Mutlu'nun Boğaz'ın ünlü yalılarından Kıbrıslı Yalısı'nı satın aldığı bildirilmişti. Ancak bu haber doğru çıkmadı. Kıbrıslı Yalı için satış işlemi yapılmış ama alıcısı iddia edilen kişi değildi. Yalının yeni sahibi kurduğu mobil oyun şirketi Peak Games'i geçtiğimiz yıl 1,8 milyar dolar karşılığında ABD'li oyun şirketi Zyanga'ya satan Sidar Şahin olduğu bildirildi.

19 MİLYON DOLARA SATILDI

Kandilli'de bulunan Kıbrıslı Yalısı'nın harem bölümünü Sidar Şahin'in Nisan ayında satın aldığı açıklandı. Sidar Şahin'in bu yalıyı ünlü spor yorumcusu Ömer Üründül'den satın aldığı ve bu satış işlemi karşılığında da 19 milyon dolarlık bir ödeme yaptığı ifade edildi.

Sadrazam kıbrıslı Mehmet Emin Paşa Yalısı inşa edilmesinin üzerinden çok uzun bir zaman geçmesine rağmen hala dimdik ayakta duruyor. Üsküüdar ilçesi Kandilli mevkiinde buluınan yalı aynı zamanda Küçüksu'nun da en eski yalılarından birisi olarak biliniyor. Eski Küçüksu Plajı olarak bilinen bölgenin hemen yanında inşa edilmiş olan yalının 64 metrekarelik bir sahil cephesi bulunuyor. Ayrıca Kıbrıslı Yalısı'nın 21 odadan oluştuğu belirtildi.

Tarihi kayıtlara göre Kıbrıslı Yalısı'nın ilk sahibi 1. Abdülhamit döneminin güçlü sadrazamlarından İzzet Mehmet Paşa olduğu biliniyor. Ancak yalının Kıbrıslı adını almasının inşa eden veya ilk oturan ile alakalı olmadığı biliniyor. İzzet Mehmet Paşa'nın ailesinin yalıyı satmasının ardından yeni sahibi Kıbrıslı Mehmet Emin paşa oluyor. İşte yalının Kıbrıslı ismi ile anılmasının nedeni de bu oluyor. 1840 yılında Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa'nın mülkiyetine geçen yalıda haremlik, selamlık ve müştemilat olmak üzere üç kısım bulunuyor.

YALI SATIŞLARI ARTTI

İstanbul'da yalı satın alanlar son dönemlerde artış gösterdi. Yemeksepeti'nin kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, Anadolu Hisarı'nda bulunan Tevfik Bey Yalısı'nın 18 milyon dolar ödeyerek satın aldı. Bebek'te bulunan Sadıkoğlu Yalısı ise Mine – Habib Cem Bahadır çifti tarafından 35 milyon dolara satın alındı.