Üsküdar'da Dikkat Çeken Tapum Nerede Protestosu!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yaşayan bir grup vatandaş, belediye tarafından tapularının kendilerine verilmediğini ifade ederek belediye binası önünde eylem yaptı.
Üsküdar'da Dikkat Çeken Tapum Nerede Protestosu!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde kalabalık bir grup, evlerinin kentsel dönüşüm projesi kapsamında belediye tarafından yıkılmak istenilmesi üzerine duruma karşı çıkarak protesto etti. Belediyeden tapularını isteyen vatandaşlar, mahallelerinde bir tane evin dahi yıkılmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.

'' TAPUMUZU GERİ VERİN ''

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi'nde, orman vasfından çıkarılarak 2B kapsamına alınan parselde tapuya hak kazanmış 750 hak sahibi, belediyeye tüm belgelerini vermelerine rağmen Hazine'den tapularını alamadıklarını iddia ediyor. Durumun içinden çıkılmaz bir hal alması üzerine Üsküdar Kaymakamlığı önünde bir araya gelen hak sahipleri, sloganlar eşliğinde Üsküdar Belediyesi'ne yürüdü.

Belediyenin önünde açıklama yapan hak sahipleri, 154 dönümlük alanda hakları olan tapuların kendilerine verilmesinden başka bir şey talep etmediklerini, tapularının Milli Emlak'ta hazır olduğunu ancak kendilerine ısrarla teslim edilmediğini dile getirdi.

Üsküdar'da Dikkat Çeken Tapum Nerede Protestosu!

Belediyeyi eleştiren vatandaşlar, projenin kentsel dönüşümden ziyade arazileri ele geçirmek olduğunu belirterek, ortada bir proje ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi olmadığını söylediler.

Söz konusu hak sahiplerine belediye tarafından 40 dönümlük bir arazi tanımlandığını ancak bunu için de fahiş fiyatlar talep edildiğini belirten hak sahipleri, '' Evini ver, tahliye et, yıkım razı ol diyor ve bedeli, süresi şartları belli olmayan bir metni korku salmak için ortada dolaştırıyor '' ifadelerini kullanarak hakları olan tapunun kendisine verilmesini istedi.

Belediye binası önünde eylem yapan vatandaşlar, konuşmanın ardından dağıldı.