Uzaktan Eğitim Başladı, Yazlık Evler Kışlık Oldu! Yazlık Bölgelerde Konut Fiyatları Yüzde 30 Arttı

Korana virüs salgını nedeni ile insanların uzun süre evlerinde zorunlu karantina altında kalması, normalleşme süreci ile yazlık evlere yoğun ilgi oluşmasına neden olmuştu.
Uzaktan Eğitim Başladı, Yazlık Evler Kışlık Oldu! Yazlık Bölgelerde Konut Fiyatları Yüzde 30 Arttı

Korana virüs salgını nedeni ile insanların uzun süre evlerinde zorunlu karantina altında kalması, normalleşme süreci ile yazlık evlere yoğun ilgi oluşmasına neden olmuştu. Okulların açılacağı tarihte geri dönmesi gereken yazlıkçılar uzaktan eğitim haberinin gelmesi ile beraber dönüş kararını erteledi. Yazlık evlere olan ilginin artması ile beraber yazlık evlerin fiyatlarına da rekor zam geldi. Detaylar haberimizde..

Yazlık evlere olan ilgi ve talep korana virüs salgını döneminde rekor artış yaşandı.



Vatandaşlar evlerinde karantina kalmak yerine yazlık evlerde daha rahat bir ortamda bulunmak istemeleri, kendi yaşadıkları şehirde yükselen vaka sayıları nedeni ile daha az vaka olan sakin tatil beldelerini tercih etmeleri ile beraber yazlık ev fiyatlarında zam yağmuru başladı.



YAZLIKÇILAR EVLERİNE DÖNMEDİ, HAVUZLU, BAHÇELİ YAZLIK EVLERİN AYLIK KİRASI 10 BİN LİRAYA FIRLADI!



Yaşanan süreci değerlendiren Era Bodrum Ofis sahibi Sertel Tezal "Bodrum yaklaşık 650 km yüzölçümüne sahip bir yarımada. Pandemiden önceki yıllarda istatistiksel olarak Bodrum'da ortalama yüzde 15 fiyat artışı gözlemlenmekteydi. Şimdi ise Bitez, Ortakent, Yalıkavak, Gümüşlük, Gündoğan ve Türkbükü'nde yüzde 30 fiyatların arttığını söyleyebiliriz" diyerek gelen zamları duyurdu.



Yaşanan fiyat artışının sonrasında Bodrum'da kiralık ev fiyatlarının ortalamasının en düşük 2 bin lira en yüksek 60 bin liraya kadar ulaştığını belirtiliyor. Sezonluk olarak ev kiralamak isteyen kişilerin ise belirlenen fiyatların 2 katına kadar ödeme yapması gerekiyor. Yazlık evlerin en önemli tercih sebebi olan bahçeli ve havuzlu evlerin kiraları daha da yükseldi.



Bodrum'da 100 metrekarelik bahçeli, havuzlu bir villanın aylık kira bedeli 10 bin liraya yükseldi.



Uzaktan Eğitim Başladı, Yazlık Evler Kışlık Oldu! Yazlık Bölgelerde Konut Fiyatları Yüzde 30 Arttı



İZMİR'DE YAZLIK EV FİYATLARI YÜZDE 30 ZAMLANDI, ARSA FİYATLARI İKİYE KATLADI!



Türkiye'nin bir diğer önemli tatil merkezi olan İzmir'de de uzaktan eğitim kararı sonrası yazlık evlere olan talepler rekor seviyede artarken yazlıkçıların kendi evlerine dönmemesi üzerine zaten az olan yazlık ev sayısı daha da düşerken yoğun talep ile fiyatlar daha da zamlandı.



Emlak uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelerde İzmir'de yazlık ev fiyatları yüzde 30 oranında zamlanırken hobi bahçesi ve yazlık ev almak isteyen kişilerin kullanabilecekleri arsa ve araziler de yüzde 100 zamlandı.



Emlak365.com