Vakıfbank'tan İstanbul'da 119 Bin TL'ye, 147 Bin TL'ye, 165 Bin TL'ye Satılık Konutlar!

Vakıfbank'ın İstanbul'da satışa çıkardığı uygun fiyatlı konutlar merak ediliyor. İşte İstanbul'da Vakıfbank tarafından satılan 200 Bin TL altındaki apartman daireleri...
Vakıfbank'tan İstanbul'da 119 Bin TL'ye, 147 Bin TL'ye, 165 Bin TL'ye Satılık Konutlar!

Türkiye'de konut sahibi olmak isteyen vatandaşların tercih ettikleri bir yol da bankalardan satışa çıkarılan konutlardan satın almak oluyor. Bu şekilde gayrimenkul piyasasının altında fiyatlarla ev sahibi olunabiliyor.

BANKALARIN UYGUN FİYATLA KONUT SATMA NEDENİ?

Bankaların neden konut satışı yaptığı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Kredi çeken müşteriler bu kredilere teminat olarak sahip oldukları konutları gösteriyorlar. Kredi geri ödemeleri yapılmadığında ise hukuki aşamaların ardından ipotekli konutların mülkiyeti bankalara geçiyor ve kredi hesapları kapatılıyor.

Konutların mülkiyet değişimleri ile bankalar verdikleri nakit kredileri yeniden bilançolarına ekleyebilmek için bu konutları satışa çıkarıyorlar. Konutların erken satılabilmesi ve kredi zararlarının karşılanabilmesi için de bankalar uygun fiyatlarla bu evleri satışa çıkarıyorlar.

BANKALARIN SATIŞA ÇIKARDIĞI KONUTLARIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

Bankalar satışa çıkardıkları konutlar için bir satış fiyatı açıklıyor. Bu satış fiyatları üzerinden vatandaşlar konutlara bir ihalede olduğu gibi teklifte bulunuyorlar. Çok yüksek talep gören konutların fiyatları bundan dolayı yükselebiliyor. Ancak konutlara çok talep gelmezse fiyatlarda yükselme meydana gelmiyor.

VAKIFBANK'IN İSTANBUL'DA SATIŞA ÇIKARDIĞI KONUTLAR

Vakıfbank İstanbuL'da kendi mülkiyetinde bulunan çok sayıda konutu satışa çıkardı. Bu konutlar uygun fiyatlarla satışa sunulurken Emlak365 olarak 200 Bin TL fiyatın altında fiyatlarla satışa çıkarılan konutları araştırdık.

Vakıfbank'ın aktif konut satış ilanları incelendiğinde 200 Bin TL fiyatlarla konut satın almak isteyenlerin İstanbul'da bazı seçenekleri olduğu görüldü. Buna göre İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 1+1 daire 119 Bin TL'ye, İstanbul Kağıthane'de 1+0 daire 176 Bin TL'ye, İstanbul Küçükçekmece'de 1+1 daire 165 Bin TL'ye, İstanbul Çekmeköy'de 1+0 daire 147 Bin TL'ye, İstanbul Gaziosmanpaşa'da 1+1 daire 197 Bin TL'ye satışa çıkarıldı.

Vakıfbank'tan İstanbul'da 119 Bin TL'ye, 147 Bin TL'ye, 165 Bin TL'ye Satılık Konutlar!

VAKIFBANK'TAN NASIL KONUT SATIN ALINIR?

Vakıfbank'ın konut satış ilanlarını inceledikten sonra konut satın almak isteyenler bu işlemi nasıl yapabileceklerini merak ediyorlar. Öncelikle vatandaşların kendilerine en yakın Vakıfbank şubesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Bu başvuru sırasında gayrimenkul satış sözleşmesi imzalayan ve teminat ödemesi yapan vatandaşlar konutlar için teklif verebilecekleri sisteme giriş bilgilerini de teslim alıyorlar. Bu şekilde teklifte bulunan vatandaşlar teklif süresinin dolmasını beklemeye başlarlar.