Vatandaş Sıfırı Pahalı Buldu, İkinci El Konutta Satışlar Yüzde 64 Arttı!

Ucuz konut kredisi desteği ile Haziran ve Temmuz aylarında konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırmıştı.
Vatandaş Sıfırı Pahalı Buldu, İkinci El Konutta Satışlar Yüzde 64 Arttı!

Ucuz konut kredisi desteği ile Haziran ve Temmuz aylarında konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırmıştı. Süreçte vatandaşın talebi daha ağırlıklı olarak ikinci el konutlara yönelirken son açıklanan rakamlarda bunu ortaya koydu. Detaylar haberimizde...

Pandemi nedeniyle durgunlaşan ekonomiyi desteklemek amacı ile kamu bankaları Haziran ayı itibari ile bazı sektörlere ucuz destek kredisi kampanyası başlatmıştı. Bu sektörlerden biri de inşaat sektörü olmuştu.



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli konut kredisi desteği kampanyası ile ev sahibi olmak isteyen kişilere sıfır konutlar için yüzde 0.64 oranı ile ikinci el konutlar için ise yüzde 0.74 oranı ile konut kredisi kullanma imkanı sunulmuştu.



VATANDAŞ DAHA YÜKSEK FAİZ ORANI OLMASINA RAĞMEN İKİNCİ EL KONUT ALMAYI TERCİH ETTİ!



Endeksa ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) tarafından açıklanan son rakamlara göre ikinci el konut satış rakamları 2020 yılının üçüncü çeyrek döneminde 2019 yılının aynı ayına oranla yüzde 64 oranında artış gösterdi.



Vatandaş sıfır konutlar için bankaların daha düşük konut kredisi faiz oranı ile destek vermesine rağmen vatandaşın tercihi sıfır konutların daha yüksek fiyatlarla satılması nedeniyle ikinci el konuttan yana oldu.



Vatandaş Sıfırı Pahalı Buldu, İkinci El Konutta Satışlar Yüzde 64 Arttı!



Açıklanan rakamlara göre 2019 yılının 3. çeyrek döneminde 359 bin 677 adet konut satılırken 2020 yılının üçüncü çeyrek döneminde ise 536 bin 509 adet konut satışı yapıldı. İkinci çeyrekte rakamın bu kadar çok artmasının en büyük nedeni ise bu süreçte kamu bankaları tarafından verilen ucuz kredi desteği olarak gösterildi.



Ülke genelinde konut fiyatları yükselirken yabancıya konut satışı rakamları ise pandeminin etkisi ile geriledi. Türkiye genelinde konut fiyatları 3. çeyrek itibari ile yüzde 26 oranında yükselirken Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 643 TL olarak gerçekleşti.



Emlak365.com