Vatandaş Yeniden Arsa ve Arazi Yatırımı Yapmaya Başladı, Fiyatlar Yüzde 400 Arttı!

Pandemi dönemi ile beraber yatırımcıların tercihleri değişmeye başlarken değişen tercihler arazi ve arsa fiyatları için de rekor artış yaşanmasına neden oldu.
Vatandaş Yeniden Arsa ve Arazi Yatırımı Yapmaya Başladı, Fiyatlar Yüzde 400 Arttı!

Pandemi dönemi ile beraber yatırımcıların tercihleri değişmeye başlarken değişen tercihler arazi ve arsa fiyatları için de rekor artış yaşanmasına neden oldu. Vatandaş yatırım için yönünü yeniden arazi ve arsaya çevirirken oluşan yoğun talep fiyatlarda yüzde 400'e varan artışa neden oldu. Detaylar haberimizde...

Korana virüs salgını döneminde vatandaşın yatırım tercihleri de ekonomide yaşanan dalgalanma ile beraber yön değiştirdi.



Daha önce ağırlıklı olarak emlak yatırımında vatandaşın tercihi konut olurken pandemi döneminde yönelim arsa ve arazilere kaydı.



TOPRAK YATIRIMI ÖNE ÇIKTI, ARTAN TALEPLE ARSA VE ARAZİ FİYATLARI YÜZDE 400 ARTTI



Türkiye'yi de etkisi altına alan korana virüs salgını vatandaşların yatırım tercihlerini değiştirdi.



Eskiden konut almak için daha iştahlı olan yatırımcı yönünü arsa ve arazi yatırımına çevirdi. Yapılan tercihlerin değişimi ve bir anda artan talep nedeni ile arsa ve arazi yatırımlarında dikkat çeken yükseliş yaşandı.



Çanakkale'de gayrimenkul fiyatları son 5 yılda yüzde 78 üzerinde artış göstererek büyük dikkat çekerken özellikle de konut imarlı arsalarda yaşanan fiyat artışı dikkat çekti. Yine yatırımlar açısından cazip bölgelerde kalan arsaların fiyatlarında da dikkat çekici artışlar meydana geldi.



Yıllık ortalamalar dikkate alındığında 2020 yılının Temmuz ayı itibari ile arsa fiyatlarında en büyük artış Şanlıurfa'da yaşandı. Bu ilimizi Mardin, Çanakkale ve Yozgat talep ederken getirim eğrisinde yaşanan yükseliş dikkat çekti.



Arsa ve arazi yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken çok sayıda husus bulunurken özellikle de imar durumları ve yatırım açısından henüz değerlenmeyen ancak ileride değerlenme potansiyeli olan bölgelerin seçimi büyük önem taşıyor. Bu kriterlere uyan yatırım alanlarının tespit edilmesi halinde doğru ve başarılı bir yatırıma imza atan kişilerin uzun vadede altından daha yüksek getiri elde edebilecekleri belirtiliyor.



Emlak365.com