Vatandaşa Büyük Şok: Mezar Yerleri Doldu, 17 Metrekare Mezar Yeri Fiyatı 2 Milyon TL Oldu!

İstanbul'da mezar yerleri kısa sürede tükenirken bazı mezarlıklarda yer kalmaması üzerine satılık mezar fiyatları rekor seviyelere ulaştı.
Vatandaşa Büyük Şok: Mezar Yerleri Doldu, 17 Metrekare Mezar Yeri Fiyatı 2 Milyon TL Oldu!

İstanbul'da mezar yerleri kısa sürede tükenirken bazı mezarlıklarda yer kalmaması üzerine satılık mezar fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Özellikle de çok tercih edilen Karacaahmet, Zincirlikuyu, Aşiyan, Edirnekapı gibi büyük mezarlıklarda fiyatlar dudak uçuklattı.

Emlak365.com / Geçen hafta yapılan açıklama ile İstanbul'da mezar yeri ücretlerine zam geldiği duyurulmuştu. 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni fiyat tarifesi ile mezarlık yeri fiyatları en düşük 100 liraya ve en yüksek 37 bin 400 liraya çıkartılmıştı.



MEZARLIKLARDA BOŞ YER KALMADI, FİYATLAR YÜKSELDİ!



İstanbul'da ortalama her sene 70 bin kişi vefat ederken Karacaahmet, Zincirlikuyu, Aşiyan, Edirnekapı gibi büyük mezarlıklarda yer kalmadı. Çok tercih edilen mezarlıklar olması ve sınırlı boş mezar yeri kalması nedeni ile bu mezarlıklarda mezar fiyatları rekor seviyelere ulaştı ve fırsatçıları harekete geçirdi.



Daha önce bu mezarlıklardan mezar yeri alan ya da akrabalarından mezar yeri miras kalan kişiler bu yerleri internet üzerinden çok dikkat çeken başlıklarla satışa çıktı. Verilen ilanlarda "Sabancı Mezarlığına Yakın", "Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerine komşu", "Yeşilliği Bol" gibi kullanılan başlıklar büyük şaşkınlık yaratırken asıl şok ise fiyat kısmında yaşandı. Zincirlikuyu Mezarlığında yer alan 17 metrekare büyüklüğe sahip mezarlık alanı için talep edilen 2 milyon liralık ilan büyük tepki çekti.



MEZAR YERİ SATILIR MI, BİR BAŞKASINA AİT MEZARLIK SATIN ALINIR MI?



Konu hakkında yapılan uyarılarda kesinlikle mezar yeri kime satıldıysa bu yerin kullanım hakkının o kişiye ait olduğu belirtilirken bu yere ait olan belgenin tapu belgesi değil tahsis belgesi olduğu ve satılamayacağı belirtildi.