Vergi Borcu Olanlar Dikkat! Emlak Vergisine, Vergi Borçlarına Af Var Mı? Resmi Gazete'de Yayımlandı, 2020 İçin Süreç Belli Oldu

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Orta Vadeli Mali Plan ile beraber emlak vergisine af bekleyenlere kötü haber geldi.
Vergi Borcu Olanlar Dikkat! Emlak Vergisine, Vergi Borçlarına Af Var Mı? Resmi Gazete'de Yayımlandı, 2020 İçin Süreç Belli Oldu

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Orta Vadeli Mali Plan ile beraber emlak vergisine af bekleyenlere kötü haber geldi. 2020 yılında vergi affı var mı sorusuna yanıt arayanlar için mali plan ile merak edilen soruya yanıt verildi. Peki, vergi affı 2020 var mı, ne zaman çıkacak, son dakika gelişmesi neler, vergi yapılandırması çıkacak mı?

Özellikle de korona virüs salgını döneminde pek çok kişi vergi borcu ve SGK prim borçlarını ödemekte zorluk yaşamış, borçları nedeni ile esnafa sunulan ucuz kredi desteğinden yararlanma hakkını da kaybetmişti.



Durum böyle olunca vergi cezalısı durumuna düşen kişiler vergi affı beklemeye başlamıştı. Ancak ne yazık ki vergi affı bekleyenlere kötü haber geldi. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 2021-2023 yıllarına ilişkin Orta Vadeli Mali Plan ile af beklentilerine kapı kapatılmış oldu.



VERGİ BORÇLARINA AF ÇIKACAK MI, SGK BORÇ YAPILANDIRMASI 2020 MÜJDESİ GELECEK Mİ?



Resmi Gazete ile yayımlanan 2020 ve 2023 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Mali Plan kapsamınad ne yazık ki program dönemi boyunca kesinlikle af çıkarılmayacağı kesinlik kazanmış oldu.



Hazine ve Maliye Bakanlığı program dönemi boyunca etkin olmayan istisna, muafiyet ve indirimlerin kademeli olarak kaldırılmasına devam edecek. 2023 yıl sonuna kadar uygulamada olacak Mali Plan döneminde vergi affına kesinlikle gidilmeyecek.



Bu nedenle pandemi nedeniyle mücbir sebep sayılarak vergi affı çıkarılması umutları ne yazık ki kesin olarak sonlandırılmış oldu.



Vergi Borcu Olanlar Dikkat! Emlak Vergisine, Vergi Borçlarına Af Var Mı? Resmi Gazete'de Yayımlandı, 2020 İçin Süreç Belli Oldu



EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?



Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi borcu için çok sayıda kişi ödeme konusunda sıkıntılar yaşamaktadır. Belediyelerin konu hakkında yaptırımlar konusunda eksik kalması nedeni ile bazı kişiler de ödeme yapmamayı tercih etmektedir.



Emlak vergisi borcu olan taşınmazın tapu devri ve satışı mümkün değildir. Ödenmeyen emlak vergisi borcuna düzenli faiz işletilmekte olup vatandaş emlak vergisine konu olan evini, işyerini, dükkanını ya da tarlasını satmak istediği zaman bu borcu mutlaka o tarihe kadar üzerine işletilen yüksek faiz yükü ile ödemek zorunda kalmaktadır.



VERGİ BORÇLARINA VE SGK PRİM BORCU OLANLARA AF DEĞİL YAPILANDIRMA GELECEK!



AK Parti tarafından meclise getirilmesi beklenen yeni kanun teklifi kapsamında vergi affı değil yapılandırma imkanı sunulacak. Vergilerini düzenli olarak ödeyen kişiler de düşünülerek hazırlanan yapılandırma paketi ile faizin bir bölümü silinerek kalan borçlar taksitlendirilerek ödeme kolaylığı sağlanacak.



Emlak365.com