Yabancılar Vatandaşlık İçin Değil Yatırım Yapmak İçin Konut Alıyorlar!

Türkiye'den konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi için uygulanan para sınırının 1 milyon dolardan 250 bin dolar sınırına çekilmesi ile beraber konut satış rakamlarında büyük ivme yaşanmıştı.
Yabancılar Vatandaşlık İçin Değil Yatırım Yapmak İçin Konut Alıyorlar!

Türkiye'den konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi için uygulanan para sınırının 1 milyon dolardan 250 bin dolar sınırına çekilmesi ile beraber konut satış rakamlarında büyük ivme yaşanmıştı. Ancak açıklanan araştırma sonucuna göre yabancıların büyük bir bölümü vatandaşlık başvurusu yapmadı.

Yabancı ülkelerde ekonomiye büyük destek sağlayan yabancılara konut satışı Türkiye'de son yıllarda yükselmeye devam ederken bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Süreçte vatandaşların bazıları yapılan satışlardan rahatsız olurken özellikle de konut alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesi konusunda uygulanan parasal sınırın 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmesi tartışma konusu yaratmıştı.



Süreçte konu hakkında yapmış olduğu özel bir araştırma raporu verisini yayımlayan Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) aslında Türkiye'den konut alan yabancıların vatandaşlık almaktan ziyade yatırım yapmayı planladıklarını ortaya çıkardı.



TÜRKİYE'DEN KONUT ALAN YABANCININ AMACI TÜRK VATANDAŞLIĞI ALMAK DEĞİL YATIRIM YAPMAK!



Türkiye'de Yabancı Gayrimenkulün Yatırımlarının Geleceği İhracat Odaklı Yeniden Düşünmek isimli raporunu yayımlayan Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) sonuçları ile büyük yankı uyandırdı. Araştırma raporunun sonuçlarına göre Türkiye'den konut alan yabancıların yüzde 45'i yatırım amaçlı alımda bulunurken vatandaşlık için konut alımında bulunan kişilerin oranı ise yüzde 27 ile sınırlı kaldı.



Daha önce Türkiye'den konut alımında bulunan 410 yabancıyla gerçekleştirilen anket üzerinden hazırlanan verilere göre yabancıların alım nedenleri incelendiğinde birinci sırada yatırım amacı yer alırken ikinci sırada uzun süreli tatil yapmak ve üçüncü sırada ise vatandaşlık almak yer aldı. Anket sonuçlarına göre 410 kişiden sadece yüzde 10'u Türk vatandaşlığı almak için başvuruda bulunurken konut alan yabancıların yüzde 75'i vatandaşlık başvurusu yapmayı planlamadığını dile getirdi.



Emlak365.com