Yabancılara Konut Satışı Konusunda Sektör Vites Arttırdı: Hedef 20 Milyar Dolar!

Özellikle de korona virüs salgını döneminde şehir hastanelerinin de devreye girmesi ile başarılı bir performans gösteren ve tam not alan sağlık sektörü sonrası yabancı ülkelerde sorun yaşayan 65 yaş üstü yabancılar Türkiye'den konut alımına başlamıştı.
Yabancılara Konut Satışı Konusunda Sektör Vites Arttırdı: Hedef 20 Milyar Dolar!

Özellikle de korona virüs salgını döneminde şehir hastanelerinin de devreye girmesi ile başarılı bir performans gösteren ve tam not alan sağlık sektörü sonrası yabancı ülkelerde sorun yaşayan 65 yaş üstü yabancılar Türkiye'den konut alımına başlamıştı. Süreçte artan talep ile beraber gayrimenkul sektörünün hedefi de yükseldi.

Yabancılara konut satışı rakamları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken konu hakkında gayrimenkul sektöründen de destek açıklaması geldi. Konu hakkında açıklamada bulunan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ergüven pandemi döneminde de Türkiye'den konut alan yabancı sayısında artış yaşandığını dile getirdi.



YABANCIYA KONUT SATIŞINDA 2023 HEDEFİ 20 MİLYAR DOLAR!



Ergüven yapmış olduğu değerlendirmesinde "Şu an piyasada alıcı olan yabancı konut müşterisinin profilinin geçen yılların üzerinde olduğunu görüyoruz. Bu yıl Avrupalılar İstanbul'dan hiç olmadığı kadar konut alıyor. Bunun sebeplerine değinecek olursak birincisi kur avantajı. İkincisi ise insanlar pandemiyi Türkiye'de geçirmek istiyor. Çünkü daha güzel ve daha havadar bir ülkedesiniz. Önemli olan bir konu da sağlık sistemi.



Pandemi sürecinde Avrupa'da sağlık sistemi tıkanırken bizde böyle bir şey yaşanmadı. Bu çok önemli. Özellikle Antalya ve Bodrum gibi bölgelerden de satışların artması, yüksek potansiyelli alıcıların gelmesiyle ortalama gayrimenkul satış değerinin 170-180 bin dolar civarında olmasını bekliyoruz" diyerek sektörde hedefin her geçen sene daha da büyüdüğünü söyledi.



YABANCILARIN GÖZDESİ İSTANBUL!



Türkiye'den konut alan yabancıların gözdesinin İstanbul olduğu belirtilirken özellikle de Avrupalıların salgın sonrasında rotayı Türkiye'ye çevirmeleri ile talep artışı dikkat çekti. Avrupalılar özellikle de Antalya ve Muğla gibi illerde yer alan turistik bölgelerden alımda bulunuyorlar.



Emlak365.com