Yabancıya Konut Satışı Mart Ayında Gayrimenkul ve Konut Sektörünün Can Simidi Oldu!

Yabancılara konut satışı Mart ayında yükselişe geçerken gayrimenkul ve konut sektörünün de en büyük destekçisi oldu. Yabancılara konut satışı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 39,9 oranında artış göstererek 4 bin 248 adet gerçekleşti.
Yabancıya Konut Satışı Mart Ayında Gayrimenkul ve Konut Sektörünün Can Simidi Oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Türkiye'de konut satış rakamları Mart ayında pandeminin olumsuz etkilerine rağmen uzun bir aradan sonra ilk kez yükselerek anlamlı bir çıkışa imza attı.

Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde Mart ayında Türkiye geneli konut satış rakamları yüzde 2.4 oranında artış gösterdi ve 110 bin barajını aşarak 111 bin 241 adet olarak gerçekleşti.2021 yılının ilk 3 aylık dönemini kapsayan Ocak, Şubat ve Mart aylarında yapılan toplam konut satış rakamı ise ne yazık ki yüzde 22,9 oranında kayıp yaşadı.

KONUT SATIŞ RAKAMLARINI YABANCILAR DESTEKLEDİ, YABANCILARA KONUT SATIŞI MART AYINDA YÜZDE 39.9 ARTTI!

Yabancılara yapılan konut satışı rakamları Mart ayında artmaya devam etti. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Mart ayında yabancılar Türkiye'den 4 bin 248 adet konut alırken yabancılara yapılan konut satışı 2020 senesinin Mart ayına oranla yüzde 39,9 oranında artış gösterdi.

Konu hakkında Sabah Gazetesi'ne değerlendirmede bulunan Altın Türk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altın, "Mart ayında yabancıya yapılan satışlarda ciddi bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,9 artarak 4 bin 248 oldu. En fazla satışın yapıldığı il olarak İstanbul liderliği hiçbir zaman elinden bırakmadı. Sıralama hemen hemen her dönem aynı gidiyor. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Mart ayında ilk sırayı 2 bin 119 konut satışı ile İstanbul aldı" diyerek son rakamları duyurdu.

İnşaat ve gayrimenkul sektörüne 2020 yılında verilen kredi desteğinin önemine değinen Altın 2021 yılında da benzer bir kampanya yapılırsa konut satış rakamlarının yeniden yükselişe geçeceğini belirterek benzer bir kampanya talebini yeniden gündeme taşıdı.