Yalova Belediyesi Duyurdu: Jeotermal Kaynak Arama Sahası İhalesi Düzenlenecek!

Türkiye'nin en büyük doğal zenginlikleri arasında gösterilen jeotermal kaynaklar için yeni saha arama çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Bu kapsamda Yalova İl Özel İdaresi Encümen Müdürlüğü yeni bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilan ile beraber Yalova Çınarcık bölgesinde yeni arama çalışmaları için ihaleye çıkılacağı ilan edildi.
Yalova Belediyesi Duyurdu: Jeotermal Kaynak Arama Sahası İhalesi Düzenlenecek!

Türkiye'de hem yerli hem de yabancı turistlere hitap eden jeotermal kaynaklar için yeni arama çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Jeotermal turzimde Türkiye'nin önemli merkezleri arasında yer alan Yalova'da var olan sahaların korunması için tüm önlemler alınırken bir yandan yeni sahaların bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda 25 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile Yalova İl Özel İdaresi Encümen Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda 3 yıl süre ile arama ruhsatı verileceği ilan edildi.

YALOVA ÇINARCIK JEOTERMAL KAYNAK ARAMA SAHASI İLANI YAYIMLANDI!

25 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile Yalova İl Özel İdaresi Encümen Müdürlüğünden tarafından yayımlanan ilanda "İlimiz Çınarcık İlçesi sınırları içerisinde yer alan aşağıda belirtilen Jeotermal Kaynak Arama Sahası, 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununun 4’ üncü Maddesinin ikinci bendinde belirtilen şartları taşıyanlar arasında 3 yıl süre ile arama ruhsatı verilmesi amacıyla, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’ nun 45’ inci maddesine göre Açık Teklif Usulü (Artırma) ile ihale edilecektir" denilerek ihale daveti gerçekleşti.

Söz konusu ihale 8 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 14:10 itibari ile a Yalova İl Özel İdaresi Encümen Toplantı salonunda İl Encümeni tarafından gerçekleştirilecek. İhale şartnamesi isteyen kişiler tarafından mesai saatleri içinde İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne müracaat edilerek ücretsiz olarak görülebilecek ya da 250 liralık ücret karşılığında satın alınabilecek.

İhaleye katılmak isteyen kişilerin tekliflerini en geç ihale günü olarak belirlenen 8 Temmuz günü saat 14:10'a kadar teslim etmeleri gerekecek.