Yaşadığınız Semtin, Binanın Deprem Riskini e-Devlet Aracılığıyla Öğrenin

Türkiye'nin farklı şehirlerinde meydana gelen depremler nedeniyle çok sayıda vatandaşlar yaşadıkları semtin, ilçenin ve ilin deprem etkilerini merak ediyorlar.
Yaşadığınız Semtin, Binanın Deprem Riskini e-Devlet Aracılığıyla Öğrenin

Türkiye'nin farklı şehirlerinde meydana gelen depremler nedeniyle çok sayıda vatandaşlar yaşadıkları semtin, ilçenin ve ilin deprem etkilerini merak ediyorlar. AFAD tarafından sunulan bir hizmet ile e-Devlet şifreniz üzerinden kendi yaşadığınız yerin deprem riskini sorgulayabilirsiniz.

Türkiye 2020 yılında çok şiddetli depremler yaşadı. 2020 yılının başında Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetinde ki deprem son yılların en büyük depremi oldu. Elazığ ve Malatya'da yıkıcı etkilere neden olan bu depremde binalar yıkıldı ve can kaybı oldu. Geçtiğimiz aylarda da İzmir'de yaşanan şiddetli deprem tüm Türkiye'nin canını yaktı. Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde de binaların yıkılması can kayıplarının en önemli nedeni oldu.



TÜRKİYE DEPREMLER ÜLKESİ



Türkiye2de yıl içinde Elazığ ve İzmir depremlerinin dışında çoğunluğu Ege bölgesinde olmak üzere çok sayıda deprem meydana geldi. Marmara Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi depremlerden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Bu bölgelerin dışında ayrıca Türkiye'nin kuzey kesimi olan Karadeniz Bölgesi'nde de aktif fay hatları bulunuyor. Uzmanlar yapmış oldukları deprem değerlendirmelerinde ise Türkiye'nin çok büyük bir kısmının deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatıyorlar.



DEPREM RİSKİNİ E-DEVLET'TEN ÖĞRENİN



Türkiye'nin büyük bir bölümünün deprem tehlikesi altında yer alması vatandaşların da bu konuda önlem almaya itiyor. Bu kapsamda yapılacabilecek ilk işlemlerden bir tanesi de deprem riskini öğrenme. Yaşadığınız il geneli, ilçe geneli ve semtin deprem riskini internet üzerinden öğrenebilirsiniz. AFAD tarafından uygulamada olan sistem e-Devlet şifresi ile sağlanıyor. İşte sorgulama için yapmanız gerekenler;



Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) bünyesinde oluşturulan fay hatları haritası kullanıma sunuldu. Bu fay hattı haritasına göre il ve ilçe bazılı sorgulama yapmak mümkün. Bu kaspadma Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulamaları ile vatandaşlar bu sorgulamaları yapabilecekler.



1-) https://tdth.afad.gov.tr ( Adresini verdiğimiz internet sitesine giriş yapın)



2-) Bu internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresi ile oturum açın.



3-) Türkiye deprem haritası uygulaması açılacak, bu ekranda adres satırı yazan yere adresinizi yazın.



4-) Haritada renklere göre belirtilen risk bölgelerini ve kendi yaşadığınız alanın risk durumu bu ekran üzerinden öğrenebilirsiniz.



Emlak365.com