Yatırım Amaçlı Ev Nereden Alınır?

Yatırım yapmak isteyen kişilerin tercih ettikleri yatırım yöntemlerinden biride konuta yatırım yapmak yöntemidir.
Yatırım Amaçlı Ev Nereden Alınır?

Yatırım yapmak isteyen kişilerin tercih ettikleri yatırım yöntemlerinden biride konuta yatırım yapmak yöntemidir.

Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat sektörü her geçen gün daha cazip kampanyalar ile konut sahibi olma şansı sunarken artan nüfusa paralel olarak barınma ihtiyacı da yükselmeye devam ediyor. Konut yatırımı yapmak isteyen kişilerin bu yatırımdan en yüksek kazancı sağlayabilmek için bazı noktalara ise dikkat etmeleri gerekiyor.


Emlak yatırımında en önemli nokta kazandıran emlak yatırımı yapmak olduğu unutulmadan aceleci davranmadan iyi araştırarak yatırım yapılması gerekiyor. Peki, yatırım amaçlı ev nereden alınır? Konuta yatırım yapmak isteyen kişilerin önlerinde iki seçenek bulunmaktadır. Bunlardan ilki uzun vadeli getiri sağlayacak konut yatırımı için gelişmekte olan bölgeler üzerinden ucuz konut satın alarak konut yatırımı yapmaktır.


Bu sayede bölgenin değerlenmeye başlaması ile beraber konutun da fiyatı yükselecek ve getirisi artacaktır. Burada önemli olan doğru bir ön sezi ile kısa sürede yüksek oranda değerlenecek bölgeleri belirleyebilmektir. Yakın zamanda kentsel dönüşüme girecek olan bölgelerde henüz fiyatı astronomik değerlere çıkmayan eski daireleri alarak kentsel dönüşümü beklemeniz size maliyet açısından yarar sağlayacaktır. İkinci seçenek ise gelişen bölgelerde yapılan yeni markalı konut projeleri ile yatırım yapmaktır.


Bu projelerde lansman çalışmaları kapsamında çok düşük fiyatlarla satışlar yapılmakta olup alınan bu fiyatlar projenin tamamlanmasına yakın oldukça yükselmektedir. Özellikle de yabancıların ilgi gösterdiği büyük markalı projeler çok daha fazla kazanç elde edilmesini sağlamaktadır. Büyük çevresel projeler de yakından takip edilmeli, bu tip projelerin yapılmasına uygun olan yerlerdeki taşınmazların tercih edilmesine öncelik verilmelidir. Yine ulaşım imkanlarının fazla olduğu ve ulaşım güzergahı üzerinde yer alan taşınmazların değerleri sürekli olarak yükselerek kazançlı bir yatırım imkanı sağlayacaktır. İnşaat halindeki projeler her zaman fiyat açısından makul olan avantajlı projelerdir. Özellikle de müteahhidin nakde sıkıştığı projelerde peşin alımlarda oldukça büyük indirimler yapılmaktadır.