Yatırımcılar Dikkat! En Çok Bu İl ve İlçelerde Kiralık Satılık Konut Arayışı Var

Konut verilerine göre Türkiye'nin en çok konut aranılan il ve ilçeleri belli oldu. Büyükşehirlerde yer alan semtler listenin üst kısmını oluştururken yatırım amaçlı konut almak isteyenler için uzmanlar bu semtlerin cazip olduğunu ifade ettiler.
Yatırımcılar Dikkat! En Çok Bu İl ve İlçelerde Kiralık Satılık Konut Arayışı Var

Türkiye'de konut talebi her daim canlıdır. Satılık konut talebinin en yüksek olduğu il ve ilçelerde ise değişkenlik gösterir.

Son dönemlerde emlak piyasasında yaşanan gelişmeler kapsamında konut talebine ilişkin yeni bir çalışma yürütüldü. Hürriyet Emlak tarafından gerçekleştirilen konut araştırmasında son bir ayda en çok hangi semtlerde satılık ve kiralık ev arandığı belirlendi.

EN ÇOK SATILIK EV ARANAN İL VE İLÇELER

Son bir ayda en çok satılık konut aranan semt Ankara'da oldu. nkara'nın Etimesgut ilçesindeki Bağlıca semti satılık konut aranan listede ilk sırasında yer alıyor. Aynı listenin ikinci sırasında ise İstanbul'un Beylikdüzü ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi yer alıyor.

Listenin üçüncü sırasında Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Akçay seöti dördüncü sırada ise yine başkent Ankara'dan Çankaya ilçesindeki Alacaatlı bölgesi bulunuyor. Listenin beşinci sırasında Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Güvercinlik yer alıyor.

Listenin ilk 50 basamağında ise Ankara, İstanbul ve sahil kıyısı olan şehirler bulunuyor. İzmir, Balıkesir, Muğla, Aydın, Mersin, Samsun ve Antalya gibi şehirler listede kendilerine çok fazla yer bulan şehirler.

EN ÇOK KİRALIK EV ARANAN İL VE İLÇELER

Kiralık ev listesinin ilk sıralarında da başkent Ankara ve İstanbul yer alıyor. Yatırım amaçlı ev alıp kiraya vermek isteyenler için önemli olan araştırma sonuçları şu şekilde;

Kiralık ev listesinde ilk sırada Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Emek bölgesi bulunuyor. Listenin ikinci sırasında yine Ankara'dan Çankaya İlçesi yer alıyor. Çankaya'nın Bahçelievler Mahalleside çok sayıda kiralık ev araması yapıldı. Listenin üçüncü sırasında İstanbul kendine yer buldu.

İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Caferağa listenin üçüncü sırasında, yine Ankara'nın Çankaya İlçesi Yukarı Bahçelievler listede dördüncü sırada yer aldı. Listenin beşinci sırasında ise İstanbul'un Bahçelievler ilçesinin merkezi izledi.

KİRALIK KONUTLARDA METREKARE FİYATLARI ARTTI

Kiralık konut fiyatları son dönemlerde yükseldi. Özellikle kiralık ev aranan il ve ilçelerde metrekare fiyatları artmış durumda. Örneğin Kadıköy'ün Caferağa semtinde son bir yılda kiralık evlerin metrekare fiyatlrı 29 TL'den 33 TL'ye yükselmiş durumda. Yine İstanbul Bahçelievler merkezde kiralık konutlar 21 TL'edn 24 TL'ye yükselmiş durumda. Ankara'nın Çankaya İlçesi Emek semtinde de durum aynı. Emek'te kiralık konut metrekare fiyatları bir yılda 18 TL'den 20 TL'ye yükseldi.