Yatırımlık Daire Nereden Alınır?

Yatırım için daire satın almak isteyen kişilerin bu yatırımdan en karlı şekilde çıkmak için doğru lokasyon seçiminde bulunmaları çok önemlidir.
Yatırımlık Daire Nereden Alınır?

Yatırım için daire satın almak isteyen kişilerin bu yatırımdan en karlı şekilde çıkmak için doğru lokasyon seçiminde bulunmaları çok önemlidir.

Yatırım yapılmak istenen dairenin bulunduğu yer yeni gelişmeye başladığı için dairenin fiyatı ucuz olmalı, ancak yakın zamanda gelişeceği için de fiyatının yükselme potansiyeli bulunmalıdır. Yatırım yaparken dikkatli olunması gereken konu potansiyeli olan bir lokasyona sahip olan dairenin bulunarak ucuza alınan dairenin yakın zamanda yüksek fiyatla satılma ihtimalinin yüksek olmasıdır. Peki, yatırımlık daire nereden alınır?



Yatırımlık Daire Nasıl Olmalı?


Öncelikle bu dairenin mutlaka sınırları içerisinde yer aldığı alanın gelişme potansiyelinin yüksek olmasıdır. Örneğin yakın çevresinde alışveriş merkezi inşaatı başlanacak olan bir taşınmaz bir anda değerini 3 ya da 4'e katlayacaktır. Burada önemli olan yatırım için kişinin iyi bir araştırma yapması, bu konuda mümkünse yatırım danışmanlığı hizmeti veren emlak markaları ile görüşerek profesyonel destek almasıdır. Yatırım danışmanlığı konusunda hizmet veren bu firmalar yatırım için uygun olan taşınmazları belirleyerek yatırım için daire almak istiyorum diyen kişilere ellerindeki nakit para birikimine göre yol göstermektedir.


Daire yatırımı yapmak kişinin yatırım süresi boyunca kira getirisi de kazanması açısından tercih edilmektedir. Düzenli olarak kira geliri elde eden kişi hem kira getirisi sağlamakta hem de satın aldığı taşınmazın değeri artarak kazanç elde etmektedir. Bu noktada doğru yatırımlık daireler belirlenerek kişi en yüksek kazancı elde etmeyi amaçlamalıdır. Yatırım için yüksek nakit para birikimi olan kişilerin ise lansman çalışmaları devam eden büyük konut projelerini tercih etmeleri önerilir. Lansman için indirimli fiyatlarla satılan bu projeler daha tamamlanmadan nerede ise yarı yarıya para kazandırmakta, tamamlandığı anda ise bazı daireler alındığı fiyatın 2 katına kadar satılabilmektedir. Burada önemli olan doğru konut projesini belirleyerek indirimli fiyatlar ile satışa sunulduğu anda özel tanıtım fiyatlarını takip etmek, peşin ödeme indirimi sağlayan projeleri tercih etmektir.