Yazlık Bölgelerdeki Şehirlerde Kiralık Konut Fiyatlarının Artması Bekleniyor

Pandemi sürecinin etkilerinin azalması, normalleşmenin başlaması ve yaz aylarının yaklaşmasının ardından tatil araştırmaları yapılmaya başlandı. Uzmanlar bu süreçte yazlık bölgelerde konut fiyatlarının artmasını bekliyorlar.
Yazlık Bölgelerdeki Şehirlerde Kiralık Konut Fiyatlarının Artması Bekleniyor

Salgın sürecinin etkilerinin azaltılması adına hem Sağlık Bakanlığı hemde diğer devlet kurumları çalışmalarını devam ediyorlar. Bu süreçte tedbirlerin yanında aşılama çalışmaları da hızla devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında ise yaz döneminde salgının etkilerinin önemli ölçüde hafifletilmesi amaçlanıyor.

EMLAK PİYASASININ HAREKETLENMESİ BEKLENİYOR

Koronavirüs salgın sürecinin etkilerinin hafiflemesi durumunda hareketlenmesi beklenen sektörlerden bir tanesi emlak sektörü. Yaz sürecinde özellikle turizm bölgelerinde ciddi hareketlenmeler olması bekleniyor. Sektör temsilcileri de bu süreçte emlak alanında nasıl bir değişim olacağını ele aldılar.

Yaz döneminde yazlık bölgelerde kiralık konut ve satılık konut taleplerine ve fiyatlarına ilişkin uzmanlar açıklamalarda bulundular. Genel kanı tatil bölgelerinde fiyatların daha da yükselmesi. İşte emlak sektöründen yazlık bölgelere dair değerlendirmeler.

'Kiralık Konut Fiyatları Artacak'

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi Zühtü Eşiyok son açıklanan verilerin ardından taleplerin nasıl şekilleneceğini ele aldı. Kiralık konut arayışının artacağını öngören Zühtü Eşiyok fiyatlarında yükseleceğini öngördü.

"Ancak belirli bölgelerdeki stok sıkıntısı nedeniyle birçok kiracı istediğini bulmakta zorlanacak. Kira fiyatları artmaya devam edecek. Ayrıca insanların salgın nedeniyle seyahat edememesi ve yazlık yörelere yönelmesi sebebiyle yazlık bölgelerdeki kiralık konut fiyatlarının da hızlı bir şekilde yükselmeyi sürdüreceğini öngörüyoruz"

İstanbul için Özel Analiz

Emlakjet Prestige Üyesi Eryaman İnşaat Yöneticisi Aykut Bozkurt, İstanbul'da konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul'da konut talebinin bazı bölgelerde arttığını ifae eden Bozkurt, Esenyurt ve Beylikdüzü'nün en çok ev aranılan ilçeler olduğunu söyledi. Aykut Bozkurt bu bölgelerde talebin sürekli artmasıyla fiyatlarında yükseldiğini söyledi. Bu durumun kiralık konut fiyatlarını da artırdığını söyledi.