Yeni Özelleştirme Kararları Resmi Gazete İle Yayımlandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan yeni özelleştirme kararları 12 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yeni kararlar kapsamında Muğla Bodrum ve Ankara Yenimahalle ilçe sınırları içerisinde yer alan taşınmazların özelleştirilmesine karar verildi.
Yeni Özelleştirme Kararları Resmi Gazete İle Yayımlandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar (Karar Sayısı: 2835, 2836) 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan kararlar kapsamında mülkiyetleri Maliye Hazinesi idaresinde olan taşınmazlar hakkında önemli kararlar açıklandı.

21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar (Karar Sayısı: 2835, 2836) kapsamında yeni özelleştirme kararları kamuoyu ile paylaşıldı.



ATAŞEHİR KAYIŞDAĞI MAHALLESİNDE BULUNAN HAZİNE TAŞINMAZI ÖZELLEŞTİRME PROGRAMINA ALINDI!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında mülkiyeti ve kullanım hakları Maliye Hazinesine ait olan taşınmazlar hakkında yeni kararlar alındı.



Alınan kararlardan ilki İstanbul'da Ataşehir ilçesine bağlı olan Kayışdağı Mahallesi 1252 ada, 10 parselde bulunan taşınmaza ait oldu. Söz konusu taşınmaz özelleştirme kapsamına alınırken özelleştirme kapsamı satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli gibi farklı çok sayıda yöntem ile özelleştirilebileceğine karar verildi.



Özelleştirme tarihi ise 31 Aralık 2023 olarak belirlendi. Söz konusu taşınmaz özelleştirme işlemleri tamamlanana kadar mevcut hali ile kullanılmaya devam edecek.



Yeni Özelleştirme Kararları Resmi Gazete İle Yayımlandı!



MUĞLA BODRUM ORTAKENT ÖZELLEŞTİRME KARARI



Yeni Özelleştirme Kararları Resmi Gazete İle Yayımlandı!



Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan bir diğer taşınmaz olan Muğla ili Bodrum ilçesi Ortakent Mahallesi 353 ada, 15, 60, 61, 62, 64, 116, 134, 135 ve 137 parsellere ilişkin özel kullanım kararları açıklandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni çevred düzeni planı değişikliği, nazım imar planı, uygulama imar planı değşikliği onaylandı.



Emlak365.com