Yeni Tohma Köprüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıldı!

Temeli 2018 senesinde atılan ve bölgenin ulaşımı açısından hayati öneme sahip bulunan Yeni Tomha Köprüsü açılış töreni yapıldı. Dev köprü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ulaşıma açıldı.
Yeni Tohma Köprüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıldı!

Temeli 2018 senesinde atılan ve bölgenin ulaşımı açısından hayati öneme sahip bulunan Yeni Tomha Köprüsü açılış töreni yapıldı. Dev köprü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ulaşıma açıldı.

Pandemi dönemine rağmen şantiyelerde alınan tedbirlerle devam eden inşaatlar sayesinde önemli ulaşım projeleri birbir açılmaya devam ediyor. İtme sürme yöntemi ile inşa edilen yeni Tomha Köprüsü ulaşımda konforu büyük oranda arttırırken bölgenin ulaşımında da oldukça önemil katkıda bulunacak.



AÇILIŞI YAPILAN YENİ TOMHA KÖPRÜSÜ NEREDE?



Malatya ile Sivas arasında yer alan Karakaya Baraj Gölü üzerinde inşa edilen Yeni Tomha Köprüsü 16 metre genişliğinde, 21 metre yükseklikte ve 517.5 metre uzunluğunda inşa edildi. Sürücülere konforlu ulaşım imkanı sunacak olan projede aynı zamanda yakıttan ve zamandan tasarruf edileceği için ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Yine emisyon rakamları üzerinde de büyük fayda sağlayacak olan proje hava kirliliğii ile savaşta destekçi olacak.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ!



Açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Türkiye'nin küresel düzeyde yürütülen mega projelerin yarısından fazlasını tek başına gerçekleştirmeyi başaran tek ülke olduğunu belirterek "Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için daha büyük projelere daha büyük yatırımlara yöneldik. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki kalkınma atılımı maalesef daha sonra akamete uğramış, başlatılan sanayileşme hamlelerinin önü birer birer kesilmiştir.



Menderes'in yeniden başlattığı kalkınma hamlesinin cevabı darbeyle verilmiştir. Altyapımızın gücünden aldığımız cesaretle her alanda sürekli hedef yükseltiyor, yeni kapasitelerimizi artırıyor, üretim alanlarını özellikle genişletiyoruz" diyerek yatırım projelerine yapılan tüm saldırılara rağmen devam edeceklerini dile getirdi.



TOMHA KÖPRÜSÜ DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGELERİNİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK!



Proje ulaşımda kilit bir role sahip olarak lanse edilirken Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini Malatya üzerinden Karadeniz'e bağlayacak. Aynı zamanda proje sayısında Malatya-Hekimhan-Sivas hattında kuzey-güney aksında bölünmüş yol bütünlüğünü sağlayacak. Proje sayesinde devlet yolunun ulaşım kalitesi büyük oranda arttırıldı.



Emlak365.com