Yerli Frene, Yabancı Gaza Bastı! Yabancılara Konut Satışı Yüzde 24 Yükseldi

TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Kasım 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre yabancılara konut satışı rakamları yükseldi.
Yerli Frene, Yabancı Gaza Bastı! Yabancılara Konut Satışı Yüzde 24 Yükseldi

TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Kasım 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre yabancılara konut satışı rakamları yükseldi. Türkiye'den en çok konut alan yabancılar Irak vatandaşları oldu.

Yükselen konut kredisi faiz oranları sonrasında beklendiği üzere konut satış rakamları düşüşe geçti. Vatandaşın konut talebi düşerken yabancıların konut talebinde ise yükseliş yaşandı. Kasım ayında Türkiye genelinde 112 bin 483 adet konut satışı yapılırken bu konutlardan 4 bin 962 adedi yabancılara satıldı.

YABANCILARA KONUT SATIŞI YÜZDE 24.4 ARTIŞ GÖSTERDİ!

Açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde yabancılara Kasım ayında 4 bin 962 adet konut satışı yapılırken 2019 yılının Kasım ayına oranla satış rakamı yüzde 24.4 oranında artış gösterdi.

Yabancılar geleneği bozmadı ve 2 bin 443 adet konut satışı ile yabancılara en çok konut satışı yapılan il İstanbul oldu. İstanbul'u sırası ile 893 konut satışı ile Antalya, 297 konut satışı ile Ankara, 182 konut satışı ile Yalova ve 174 konut satışı ile Bursa izledi.

ÜLKE UYRUKLARINA GÖRE TÜRKİYE'DEN EN ÇOK KONUT ALAN YABANCILAR IRAK VATANDAŞLARI OLDU!

Uyruklarına göre konut satış rakamları incelendiğinde Türkiye'den en çok konut alan yabancılar Kasım ayında 876 adet konut alımında bulunan Irak vatandaşları oldu.

Kasım ayında uyruklarına göre konut satış rakamları incelendiğinde en çok konut alımı yapan ülke vatandaşları:

876 adet konut alımı ile Irak vatandaşları,

860 adet konut alımı ile İran vatandaşları,

434 adet konut alımı ile Rusya vatandaşları,

203 konut alımı ile Afganistan vatandaşları,

202 konut alımı ile Kuveyt vatandaşları,

147 adet konut alımı ile İngiltere vatandaşları,

145 konut alımı ile Almanya vatandaşları oldu.

Emlak365.com