Yetki Belgesi Almayan Emlak İşletmeleri İçin Kritik Geri Sayım Başladı!

Emlak işletmelerini ilgilendiren çok kritik uyarı geldi. Emlakçılık yetki belgesi son başvuru tarihi yaklaşıyor. Bu tarihe kadar yetki belgesi almayan emlakçılar müktesap haklardan yararlanma imkanını kaybedecekler.
Yetki Belgesi Almayan Emlak İşletmeleri İçin Kritik Geri Sayım Başladı!

Ticaret Bakanlığı tarafından emlak piyasasına çeki düzen vermek için hayata geçirilen yönetmelik kapsamında emlakçılık yapmak isteyen kişilere yetki belgesi alma zorunluluğu getirilmişti.

YETKİ BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN NE ZAMAN DOLACAK?

Konu hakkında açıklama yapan emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı emlak işletmelerini uyararak “Belirtilen tarihe kadar yetki belgesi başvurusunda bulunmayan emlak işletmeleri artık muafiyetlerden faydalanama haklarını kaybedecekler.

5 Haziran 2018 tarihinden önce vergi ya da oda kaydı ile mesleği devam ettiren ve daha önce eğitim sertifikası almış olanlar, başvuru yapmadıkları takdirde ayrıca mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluğu ortaya çıkacak. 05 Haziran 2018 ile 14 Ekim 2020 tarihleri arasında işletme açanlar için deneyim şartı aranmaması 31 Mart’a kadar yapılacak olan başvuruya bağlı. 31 Mart 2021 tarihiemlak işletmeleri için çok kritik bir tarih” diyerek 31 Mart tarihine işaret etti.

5 Haziran 2018 ile 14 Ekim 2020 tarihleri arasında emlak işletmeleri ile sözleşmeli işletmeler için çözüm talebinde bulunan Hakan Özelmacıklı binlerce işletmenin mesleki yeterlilik ve eğitim belgesini almaları, vergi ve oda kayıtlarını gerçekleştirmelerine rağmen lise mezuniyeti şartına takıldıklarını belirterek Ticaret Bakanlığı'nın sorunun çözümü için yeni bir düzenlemeye gitmesini talep etti.

31 MART 2021 TARİHİNDEN SONRA YETKİ BELGESİ ALMAYANLAR KAÇAK EMLAKÇI OLACAK!

26 bin emlak işletmesinin yetki belgesi aldığını belirten Hakan Özelmacıklı 31 Mart tarihinden sonra yetki belgesiz çalışan emlakçıların TTBS sistemi üzerinden şikayet edileceklerini ve yüksek miktarlı para cezası alabileceklerini belirterek en çok yetki belgesi alan ilin İstanbul olduğunu söyledi.