Yetki Belgesi Olmayan Emlakçı İlan Veremeyecek, Online Emlak İlan Siteleri Nasıl Etkilenecek?

Emlak danışmanları için getirilen yeni yasal zorunluluk için geri sayım hızla devam ederken 31 Ağustos 2020 tarihi itibari ile emlakçılık yetki belgesi almayan emlakçılar internetten satılık ve kiralık daire ilanları veremeyecek.
Yetki Belgesi Olmayan Emlakçı İlan Veremeyecek, Online Emlak İlan Siteleri Nasıl Etkilenecek?

Emlak danışmanları için getirilen yeni yasal zorunluluk için geri sayım hızla devam ederken 31 Ağustos 2020 tarihi itibari ile emlakçılık yetki belgesi almayan emlakçılar internetten satılık ve kiralık daire ilanları veremeyecek. Taşınmaz ticareti yetki belgesi için tanınan süre hızla dolarken konunun online emlak siteleri üzerindeki etkisi de merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

Son dönemde emlak sektöründe yaşanan sorunlar nedeni ile artık zaruri hale gelen yasal bir düzenleme yapılmış ve emlakçılık yapmak isteyen kişilere bazı zorunluluklar getirilmişti.



Yapılan düzenlemeler kapsamında emlakçılık yetki belgesi olmayan kişilerin internetten satılık daire ve kiralık daire ilanı vermelerine yasal sınırlama getirilmişti.



TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ OLMAYANLAR EMLAKÇILIK YAPAMAYACAK, İNTERNETTEN SATILIK / KİRALIK DAİRE İLANI VEREMEYECEK!



Yetki belgesi olmayan emlakçılar için tanınan süre 31 Ağustos 2020 tarihi itibari ile sona erecek. Bu tarihe kadar yetki belgesi almayan emlakçılar için artık satış ve kiralama hizmeti vermeleri yasaklanmış hale gelecek.



Bu yasağa rağmen yetki belgesi almadan hizmet vermeye devam ettikleri tespit edilen emlakçılara 25 bin liralık para cezası kesilecek. Yetki belgesi olmayan emlakçıların internet sitelerine kiralık ve satılık daire ilanları girmeleri de resmen yasaklanmış olacak.



ONLİNE EMLAK İLAN SİTELERİ DÜZENLEMEDEN MEMNUN!



Konu hakkında merak edilenlerden biri de tüketiciye olan faydası olmuştu. Yapılan kanuni düzenleme ile artık deyim yerindeyse her önüne gelenin emlakçılık yapması engellenmiş oldu.



Artık emlak sektöründe eğitimli kişiler vatandaşa hizmet verecek. Artık emekli olan herkes emlak ofisi açamayacak. Bunun için mutlaka belirli kriterlerin karşılanması gerekecek. Online emlak siteleri de yaşanan gelişmeden son derece memnun olduklarını belirterek internette kirlilik yaratan mükerrer ilanlar ve sahte ilanlar da bu sayede temizlenmiş olacak.



Vatandaş artık güvenerek internetten hizmet ve destek almış olacak.



Emlak365.com